2015-04-06 12:20:00
Porsche Cayman sa točí
Porsche Cayman sa točí a točí, až mu odpadne koleso

VIDEO: Toto je dôvod prečo by ste športové auto nemali požičiavať. Ani rodine!

Otec požičal svoje Porsche Cayman synovi a neurobil dobre...

Požičiavanie áut je problematické a to nielen v prípade oficiálnej výpožičky za odplatu, ale aj v prípade vypožičania v rámci kamarátskych vzťahov, či rodiny. Autá sa nepožičiavajú, tak ako sa nepožičiavajú ženy. A bodka.

Lenže niektorí toto pravidlo nepoznajú, alebo sa predsa nechajú presvedčiť o tom, že požičať auto je v poriadku. Fajn, ak požičiate bežné a hlavne lacné auto, nemusí to byť také zlé, lenže výpožička športového auta môže skončíť omnoho horšie.

Je to z viacerých dôvodov: jednak preto, lebo keď auto nevlastníme, necítime takú zodpovednosť. Ak aj cítime zodpovednosť, jazdu si chceme užiť. Aj v takom prípade to môže skončiť dobre, ak viete čo robíte. No užívať si jazdu naplno a pritom nepoznať auto, terén ani svoje vlastné možnosti a obmedzenia, to znie naozaj, naozaj veľmi zle.

Presne to bol dôvod (okrem iného) prečo urobil tatinko veľkú chybu, keď svoje Porsche Cayman zveril do rúk synáčika a nechal ho nech sa vyblázni. Chyba to bola tiež preto, lebo tatinko nemal dobrý odhad a vodičské schopnosti svojho synčeka dosť precenil.

Synáčik nielenže jazdil naplno tam, kde bol znečistený povrch, navyše dal na radu šialencov v štýle Jeremyho Clarksona a pretekárov v rely, ktorí tvrdia, že: when in doubt, flat out... Teda: keď pochybuješ, pridaj plyn.

Mladý muž vo videu to zobral doslovne, ibaže k prísloviu nepridal aj dávku šoférskych zručností, ale pridal zasa kus paniky. Namiesto toho, aby pustil plyn a vyrovnal auto (zadnokolku), držal plyn aj potom, čo mu uletelo koleso. Ako to vyzeralo zistíte vo videu.

Udalosť sa odohrala v Kanade minulý týždeň.

 

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo