2015-03-20 14:31:39
Jaguar XF sa predstaví
Jaguar XF sa predstaví 24. marca
Zdroj: Jaguar

Nová generácia Jaguaru XF sa netradične predstaví 24. marca

Nastupujúce XF-ko je kompletne nové auto a po XE je to druhý model, ktorý dostane novú platformu.

Pôvodne sa pred ženevským autosalónom objavovali informácie, že sa nová generácia Jaguaru XF predstaví práve v Ženeve. Jaguar však nakoniec túto premiéru o pár týždňov odložil. Nová generácia britského sedanu Jaguar XF absolvuje netradičné predstavenie v Londýne už 24. marca teda týždeň pred oficiálnou premiérou na autosalóne v New Yorku.

Model XF sa prvýkrát predstavil verejnosti v roku 2007 a stal sa najpredávanejším a najoceňovanejším modelom značky Jaguar. Druhá generácia modelu XF ponúkne úplne nový model založený na celohlinníkovej platforme. Premiéra novej generácie by mala byť doslova akčná.

Jim Dowdall anglický kaskadér známy z účinkovania vo viacerých filmoch napríklad  James Bond, Bournov mýtus alebo Indiana Jones sa totiž posadí za volant nového modelu a prejde s autom vo veľkej výške nad vodou po dvoch oceľových lanách s priemerom 34 mm. Automobilka chce týmto demonštrovať predovšetkým to, ako bude novinka ľahká. Keďže automobilka sľubuje mimoriadne nízku hmotnosť auta a vysokú účinnosť motorov, bude nové XF patriť k najhospodárnejším modelom vo svojej triede s veľmi nízkou spotrebou. Mala by sa pohybovať okolo 4 l/100 km.

Zdroj: Jaguar

Celú akciu budeme môcť sledovať naživo na jaguar.com/newxf o18:00 (19:00 GMT).

Jaguar už tiež zverejnil prvú fotku svoje novinky, ktorú si ale ľahkú pomýlite s modelom XE. K tomu pridal aj prvý pohľad do interiéru. Oficiálna výstavné premiéra prebehne 1. apríla na autosalóne v New Yorku, kde Jaguar zverejní kompletné technické informácie. Do predaja sa nové XF dostane tento rok na jeseň.

Jozef Vydra
ZDROJ: Jaguar

Komentáre k článku


Stream naživo