2015-03-22 12:05:00
Toyota Camry a vlak
Toyota Camry a vlak na pricesti

VIDEO: Náhodou nakrútili desivú haváriu auta s vlakom. Dvaja ľudia tam zomreli!

Milovníci vlakov nakrúcali nákladný vlak netušiac, že o pár sekúnd budú svedkami smrteľnej nehody.

Upozornenie: Video nie je vhodné pre slabšie povahy. Milujú vlaky a vedia o nich skoro všetko. Jeden z impozantných nákladných vlakov sa rozhodli nakrútiť na domáce video. Mal 100 vozňov plných ťažkého materiálu. Vyhliadli si priecestie, zaparkovali pri ňom, vytiahli kamery/mobily a počkali, kým vybraná súprava príde.

Mnohotonový kolos sa pomaly blížil k nim. Strojvodca pred priecestím štandardne zatrúbil. Chalani mu kývali a sledovali neuveriteľne silnú lokomotívu ako ťahá obrovský náklad. Nikto netušil, že práve tento vlak narazí do bielej Toyoty Camry, ktorej vodič sa pokúsil prejsť cez priecestie pri blikajúcom výstražnom znamení, takpovediac "na červenú".

V aute sedeli štyria študenti. Mladý vodič a traja spolujazdci. Dvaja z nich boli na mieste mŕtvi, dvaja ďalší sú v ohrození života v nemocnici. Udalosť sa odohrala v meste Louisville v štáte Kentucky v USA pred niekoľkými dňami.

Jeden z tých, ktorí zomreli mal šestnásť rokov, druhý devätnásť, obaja sedeli na ľavej strane vozidla. Vodič a pasažier sediaci za ním sú v kritickom stave v univerzitnej nemocnici v meste Louisville.

Aj keď strojvodca začal okamžite brzdiť, zošrotované auto pred sebou vlak tlačil takmer kilometer, kým zastal. Jeden zo svedkov Anthony Collman sa pre lokálne médiá vyjadril takto: "Počul som pišťanie bŕzd, trhanie kovu, rozbíjanie skla a videl ako nárazník auta vyletel na opačnú stranu priecestia. Budem úprimný, ak by ten nárazník letel na moju stranu, už by som tu nebol." Obaja chalani, ktorí nakrúcali videá povedali, že nič strašnejšie v živote nezažili.

Videá, ktoré si môžete pozrieť nižšie nielenže zachytávajú príchod vlaku k priecestiu a následnú nehodu z dvoch uhlov, druhé video navyše pridáva sekvenciu počas ktorej vlak naplno brzdil. Aj tým najhlúpejším jednoznačne ukáže ako dlho trvá, kým vlak aj z relatívne nízkej rýchlosti úplne zastaví.

Je neuveriteľné, že sa stále nájdu ľudia, ktorí ignorujú nebezpečenstvo hroziace na vlakových priecestiach. Ročne sa udejú stovky obdobných tragédií, no ich počet vôbec neklesá. Možno práve takéto videá dokážu zastrašiť aspoň zopár z tých, ktorí si myslia, že po náraze vlaku do auta stačí stlačiť escape a spustiť hru odznova.

jh
ZDROJ: youtube.com, Wave 3 News

Komentáre k článku


Stream naživo