2015-03-11 04:20:00

VIDEO: Motorkári prinútili vodičov riskantne zastať na diaľnici počas špičky!

Skupina motocyklistov prinútila ostatných vodičov zastať na diaľnici, lebo naháňali psa.

Motorkári sa do správ obvykle dostanú preto, lebo skončia v lepšom prípade v nemocnici, v horšom rovno v márnici. Občas preto, lebo vyvolajú nejakú bitku, prenasledujú vodičov, robia hluk. Motorkár je v našich končinách braný ako niekto, kto ohrozuje nielen seba, ale aj ostatných. Väčšine z nás sa motorkár spája s hazardom, nebezpečenstvom a niektorým i s agresivitou. Pritom iba malá časť motocyklistov charakterizuje vyššie uvedené.

Iba málo motorkárov jazdí preto, aby sa vybúrilo a keď s tým aj na motorku vysadnú, buď s tým rýchlo skončia, alebo skôr či neskôr skončia v správach, v celách a v spomínaných inštitúciách.

 Tentokrát sa motorkári dostali do správ vďaka ich zásahu na diaľnici v Brazílii. Všimli si totiž malého psa zmätene pobehujúceho po diaľnici potom, čo vypadol z idúceho auta (pravdepodobne vyskočil cez otvorené okno). Rozhodli sa spomaliť a následne úplne zastaviť premávku na štvorpruhovej diaľnici. Niekoľkí zoskočili z motoriek v snahe chytiť psa, iní sa ho zasa pokúšali obkľúčiť. Po naháňačke v strede diaľnice sa im podarilo psíka chytiť a odviezť do bezpečia.

Čin, ktorý pokojne nazveme hrdinský by sa rýchlo mohol zmeniť na fatálnu chybu. Ľahko si spomenieme na Kanaďanku, ktorá zastala v ľavom pruhu na diaľnici, aby odviedla kačičky mimo nebezpečenstva, no zozadu do nej nabúral motorkár s dcérou za chrbtom vo vysokej rýchlosti. Pre kačičky prišli o život dvaja ľudia. Podobne to mohlo skončiť aj teraz. Našťastie neskončilo a všetci z incidentu vyšli bez zranení. Otázka však znie čo by taký pes pobehujúci po ceste mohol spôsobiť. Ak to teda motorkári vyriešili rozumne a spomalili postupne, bolo to asi lepšie ako nechať psíča ďalej pobehovať, no nie? Čo si o tomto radikálnom riešení myslíte vy?

Mimochodom, na diaľnici bola maximálna povolená rýchlosť 90 km/h.  

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo