2015-02-25 15:00:00
Škoda Superb kombi/RS
Škoda Superb kombi/RS
Zdroj: x-tomi design

FOTO: Bude takto vyzerať Škoda Superb kombi?

Podoba limuzíny Superb je známa iba sotva týždeň, no už sú tu dizajnérske návrhy ako by mohlo vyzerať kombi.

Superb combi sa má predstaviť až v lete, no už teraz záujemcovia o kombíka hútajú ako by asi Superb s batohom mohol vyzerať. O vizulizáciu sa postaral starý známy nezávislý dizajnér X-TOMI, ktorý chrlí jeden návrh za druhým, žiaľ nie vždy v tej najlepšej kvalite. Väčšina je ale zaujímavá a stojí za zmienku.

Aj keď sa mu tento celkom vydaril, sme si istí, že dizajnéri škodovky na čele s Jozefom Kabáňom to dokážu lepšie, hlavne ak ide o veko kufra.

To napriek skutočnosti, že sa Superb poriadne rozšíril a nazývať ho Jazvečík možno už len zo zvyku, vďaka nie príliš vydarenému navrhnutiu veka kufra vyzerá akoby sa skôr zmenšil. Azda by stačilo mierne zúžiť pomerne široký prelis pod oknom, no možno je celý problém spôsobený zlým uhlom a ďalšími externými faktormi. Chce to skrátka ešte troška práce, no zvyšné časti sa dizajnérovi podarili. Auto vyzerá výborne hlavne zboku.

Od Superbu kombi si sľubujú veľa nielen zákazníci, ale aj automobilka. Nakoniec, predaje kombi verzie boli vždy dobré. Keď si teraz prirátame ozaj vydarený dizajn a celkovú robustnosť nového Superbu s konečne použitou platformou MQB, z kombíka môže byť doslova predajný trhák.

Vďaka novej platforme je totiž Superb konečne presne taký ako Škoda chce bez kompromisov. Má hŕbu miesta pre všetkých päť pasažierov aj ich batožinu. Keďže kufor nového Superba sedan je od predchádzajúcej generácie väčší, podobne to bude azda aj pri kombi. Pokojne sa tak môže batožinový priestor v Superbe prehupnúť nad úroveň 650 litrov, čo je už teda poriadne akvárko.

Ako to nakoniec bude uvidíme. Isté je, že X-TOMI pri návrhu použil všetky dizajnérske riešenia ako dizajnéri automobilky. Ako sa však s dizajnom vysporiada samotná Škodovka zistíme až v nasledujúcich mesiacoch. Zatiaľ stačia aj návrhy nezávislých dizajnérov.

X-TOMI mimochodom pripravil aj Superb vo verzii RS. Síce Škoda ešte nikdy Superb RS nerobila (a asi ani neurobí) auto vyzerá zaujímavo, čo poviete? Inšpiráciu Octáviou ale nezaprie.

Zdroj: x-tomi design

 

Ján Hargaš
ZDROJ: X-TOMI

Komentáre k článku


Stream naživo