2015-02-13 15:15:00
SEAT Leon Cupra ST
SEAT Leon Cupra ST
Zdroj: Seat

SEAT: Leon Cupra ST na nových fotkách. Cupra ponúkne ešte ostrejšiu verziu!

SEAT ukázal nové fotografie modelu Cupra ST, no nezostáva len pri nich. Pre Cupru totiž pripravil ešte rýchlejšiu verziu.

SEAT Leon Cupra ST sa len pred niekoľkými týždňami predstavil svetu na autosalóne vo Viedni. Teraz automobilka vypustila na svetlo sveta nové fotografie, ktoré poukazujú na možnosti individualizácie Cupry ST farbami, diskami a doplnkovou výbavou.

Cupra ST je kombi športovec s elektronicky riadeným diferenciálom na prednej pohánanej náprave VAQ. Je to auto, ktoré v sebe spája priestrannosť i športovosť pri zachovaní rozumnej ceny. Ponúka sa v štyroch verziách, ktoré sú zákazníkom známe už z hatchbacku Cupra. Ide o modely 265, 265 DSG, 280 a 280 DSG. V podstate sú to tie isté autá iba s rozdielnym nastavením maximálneho výkonu z dôvodu vyšších sadzieb registračných poplatkov.

Verzie sa líšia len minimálne a pre všetky štyri je dostupná takmer všetka doplnková výbava. Tej mimochodom nie je ani veľa, keďže Cupra okrem športovosti zaručuje aj vysoký stupeň vybavenosti.

Obrázky sú skutočne pekné a poukazujú na možnosti úpravy auta špeciálnymi lakmi i kolesami. Pri dizajnérskej úprave modelu Cupra SEAT nekončí.

Predstavil totiž nový paket Ultimate Sub8 Performance package, ktorý zabezpečí novému majiteľovi ešte väčší jazdný zážitok vďaka 19-palcovým špeciálnym diskom z ľahkých zliatin, ktoré sú k dispozícii v čiernej, či oranžovej farbe.

Zdroj: Seat

Paket však v prvom rade ponúka úbytok hmotnosti, ktorý sa dotkol napríklad niektorých súčastí interiéru. Pritom SEAT tvrdí, že auto si stále zachováva pohodlie na úrovni päťmiestneho Leona a nie je to úplne oholené vozidlo ako konkurenčný iba dvojmiestny Mégane RS 275 Trophy. Na tento model sa SEAT odvoláva viac ráz, keďže práve naň je daný paket smerovaný. SEAT tvrdí, že s týmto doplnkovým paketom za niekoľkotisíc eur je Cupra najvýkonnejším autom aké SEAT kedy vyrobil. Čo pritom nie je až také ťažké, keďže súčasná Cupra bola doteraz tým najvýkonnejším.

K paketu ešte patria špeciálne pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2 tzv. semi slicky i Brembo brzdy.

Zdroj: Seat

Ako z názvu paketu vyplýva, jeho cieľom je poskytnúť majiteľovi možnosť zajazdiť na okruhu Nurburgring čas pod 8 minút. Či sa však SEAT odhodlá opätovne získať titul najrýchlejšieho sériového auta s poháňanou prednou nápravou nie je isté. Obrázky nájdete ako inak v galérii.

Ján Hargaš
ZDROJ: Seat

Komentáre k článku


Stream naživo