2015-02-11 09:40:00
Nissan Maxima 2016
Nissan Maxima 2016
Zdroj: Nissan

Nissan poodhalil vzhľad nového sedanu Maxima. Toto sú prvé oficiálne zábery

Nová, v poradí už ôsma generácia sedanu Maxima sa chystá debutovať na autosalóne v New Yorku. Toto je ona.

Maxima, Maxima... že vám to niečo hovorí? Iste, Maxima sa kedysi vyskytovala aj u nás. Odvtedy však uplynulo veľa času a Maxima je model, pre ktorý je kľúčový americký trh. A práve tam sa predstaví – na autosalóne v New Yorku.

Prvýkrát mohli Američania vidieť Maximu ôsmej generácie počas Super Bowlu, jedného zo športových vrcholov Ameriky. Nikto to nečakal, a tak bol efekt prekvapenia mimoriadne veľký. Dlhočiznú 1,5 minútovú reklamu si môžete pozrieť aj vy. Cieľom však nebolo predstaviť Maximu ako skôr chytiť športového diváka za srdce. V reklame sa ukázal aj pretekársky špeciál GT-R LM NISMO s celkovým výkonom cca 1250 koní.

Ale späť k Maxime, na ktorej je najzaujímavejší dizajn veľmi podobný tomu, ktorý mohli motoristickí fanúšikovia zaregistrovať počas minuloročného autosalónu v Detroite. Koncept sa volal Sport Sedan a bol jasným predvojom budúcej vlajkovej lode automobilky.

Maxima vyzerá doslova bucľato a pritom jej nemožno uprieť originálny šarm. Ak sa v takejto podobe naozaj dostane do výroby, môže zaujať. Či sa však dostane do Európy je neisté. I tu by sa pre ňu zákazníci našli.

Zdroj: Nissan

Problémom by mohli byť vhodné naftové motorizácie, no to čo nemá v ponuke Nissan, má Renault, respektíve Mercedes. Ten dodáva motory do luxusnej značky Nissanu – Infiniti.

V USA sa špekuluje o benzínovej V6-tke s výkonom vyše 300 koní, no tiež o 2,5 litrovom štvorvalci, ktorý by mohol byť spojený s elektromotorom tak ako v americkej verzii Pathfindera.

Maxima síce vyzerá ako útok na prémiovú triedu, no zatiaľ má naplánovaný iba predný náhon, čo môže byť významným nedostatkom.

Tu je sľúbené video:

Ján Hargaš
ZDROJ: Nissan

Komentáre k článku


Stream naživo