2015-02-10 10:50:00
Tesla S hotel
Tesla S hotel
Zdroj: airbnb.com

(Ne)chcete sa vyspať v Tesle S? 85 dolárov za noc v kufri – hostel na úrovni!

Spánok tvorí zhruba tretinu nášho života. Keď v prvých dvoch tretinách na Tesle S nemôžeme jazdiť, prečo v tej tretej v nej nespať?

Originalita je dnes dôležitou súčasťou podnikateľských zámerov. Niekedy je však originalita samoúčelná a je podstatou i cieľom podnikateľského plánu. Takých prípadov sa vyskytuje čoraz viac, pochopiteľne najmä v zahraničí. Niežeby Slováci nevedeli vymyslieť niečo originálne, ale zdravý rozum, či možno nízke sebavedomie im bráni v tom takúto originalitu dotiahnuť do konca.

Predpokladám, že ak by sme hľadali za touto myšlienkou viac ako túžbu zaujať a pobaviť, o Tesle S by sme museli rozmýšľať skôr v zmysle nehnuteľnosti a hypotéky.

Keď totiž investujete do nehnuteľnosti a na danú nehnuteľnosť si zoberiete hypotéku, určite vám pomôže ak vám s hypotékou niekto pomôže. Je bežným úkazom, že si Američania, ale aj iní obyvatelia tejto planéty kúpia dom a do podkrovia, či do suterénu pojmú nájomníkov, aby sa im tak časť nákladov na úver každomesačne vracala späť.

Slováci sa s tým najčastejšie stretávajú napríklad v Chorvátsku počas letnej sezóny. U nás tento systém až tak nefunguje, za to u nás fungujú hypotéky na prenajímané byty. Nájomcovia vlastne platia hypotéku a „vlastníkovi“ platia aj menší zisk. Všetci sú spokojní, najmä banka.

Očividne sa Steve z Phoenixu rozhodol tento výhodný model preniesť aj na Teslu S. Tú tiež možno chápať ako investíciu, či minimálne drahú záležitosť. Najmä ak má majiteľ na kúpu auta úver. Vytvorením „hotela“, či skôr hostela zo svojej Tesly S si tak môže privyrobiť na splátku, ak auto spláca.

Zdroj: airbnb.com

A ako to celé „funguje?“

Steve na sieti airbnb.com, ktorá slúži ako miesto pre zdieľanie a prenajímanie miesta v bytoch a domoch na krátkodobé pobyty prenajíma svoju Teslu S. Nie však na jazdenie po meste, ale na spánok. Okrem Tesly S, do ktorej na noc ponúka umiestnenie nafukovacej postele, ponúka aj prístup do obývačky, kuchyne a kúpeľne. Tesla S je počas noci „bezpečne zamknutá“ v Stevovej garáži. Pre prípadných zákazníkov však Steve nastavil prísny režim. Z postele musia vstať pred ôsmou ráno, aby on mohol na Tesle odísť do práce.

Okrem nafukovacieho matracu, ktorý bez problémov pojme dve osoby do zadnej časti Tesly sú v aute tiež prítomné dve prenosné svietidlá, vankúš i obliečka.

Ak by ste sa teda chystali do Phoenixu, môžete prenocovať aj v Tesle S. Ako bonus si Steva môže objednať aj ako osobného vodiča na prehliadku mesta, keďže sa živí ako vodič limuzíny.

O program tak môže byť postarané. Prespať kde teda je, už len s kým...

Ján Hargaš
ZDROJ: airbnb.com

Komentáre k článku


Stream naživo