2014-12-19 04:10:00
Poliak sa naštval, vybrzďoval,
Poliak sa naštval, vybrzďoval, potom strieľal

VIDEO: Poliak vybrzďoval druhého vodiča. Keď to nepomohlo, začal strieľať!

Tomu sa povie magor za volantom! Nielenže vybrzďuje iného vodiča, ešte aj vytiahol zbraň a použil ju.

Ak si myslíte, že práve Rusko je krajina neobmedzených možností a že tam sa dejú najväčšie šialenosti na cestách, nemusíte byť ďaleko od pravdy. Faktom je, že ani východoeurópske krajiny za Ruskom príliš nezaostávajú (akoby to na Západe bolo lepšie). Jediný rozdiel je v tom, že v našich končinách nie sú palubné kamery až tak rozšírené.

Keď sa k nám však z času na čas dostane video z okolitých krajín, začneme mať rýchlo pochybnosti o tom, že na našich cestách je výrazne bezpečnejšie než na tých ruských. Iste, dennodenne sa stretávame s rôznymi reakciami vodičov ako včera v Petržalke... Zväčša sú to len hlúposti, ktoré sa vplyvom rýchlych reakcií tých šikovnejších, obídu bez väčších problémov.

Avšak strelná zbraň vytiahnutá z okna auta, to už nie je len tak hocaká hlúposť. Bez ohľadu na to aká je to zbraň a či bola použitá len ako výstraha, alebo mala poslúžiť na útok. Z právneho hľadiska je rozdiel vo všetkom, no z morálneho takéto konanie svedčí o extrémnej agresivite za volantom a riziku, že tento človek jedného dňa zoberie „spravodlivosť“ do svojich rúk.

Spravodlivosť je mimochodom dosť subjektívna záležitosť. Vidieť to aj na nasledujúcom videu. Vodič čiernej Toyoty Yaris bol pred celým incidentom "obmedzený" vodičom s palubnou kamerou. Aj o tomto obmedzení sa dá naozaj veľa hovoriť. Skôr šlo o klasické pripojenie sa a snahu vodiča Toyoty nevpustiť do pruhu vodiča s palubnou kamerou. Vodič Toyoty následne predbehol šoféra s palubnou kamerou a považoval za spravodlivé niekoľkokrát vybzrdiť druhého vodiča, obmedziť ho a nedovoliť mu napredovať. To však nebolo všetko. Ešte spravodlivejšie bolo podľa neho vytiahnuť zbraň a výstražne vystreliť, následne riskantnou myšičkou opustiť cestu na najbližšom výjazde.

Ach tá spravodlivosť... Nevieme ako dopadol celý incident a či sa do prípadu pustila aj polícia. Veľké nádeje si však nerobíme, o poľskom riešení výtržníkov na cestách máme svoje pochybnosti.

Keďže však na videu vidieť značku, ba dokonca aj meno majiteľa vozidla, nebolo ťažké vypátrať ho. Zo záberov kamery nie je jasné, či bol majiteľ priamo aktér incidentu. Z jeho facebookového profilu (ktorý zverejnili Poliaci v komentároch pod videom) je jasné, že je na svoje auto hrdý.

Majiteľa automobilu nemožno označiť ako sympaťáka. Ak to aj bol on, snáď v čase incidentu nemal so sebou aj svojho syna, s ktorým sa prezentuje na sociálnej sieti.

Z videa taktiež nie je úplne jasné, čím strieľal a či by daný nástroj (pravdepodobne plynová zbraň) dokázal naozaj ublížiť. Rozhodne to tak vyzerá.

Dávajte si na cestách pozor a pokúste sa po krivde, či agresii iného vodiča radšej narátať do desať (niekedy i do viac). Oplácať sa a tým gradovať napätie môže znamenať, že nakoniec príde aj k prelievaniu krvi...

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo