2014-12-05 14:05:00
Nové auto pre Jamesa
Nové auto pre Jamesa Bonda Aston Martin DB10
Zdroj: carscoops.com

Toto je nové auto pre agenta 007. Predstavujeme Aston Martin DB10!

James Bond je zvyknutý na to najlepšie a najnovšie. Presne taký je Aston Martin DB10.

Aston Martin predstavil pri príležitosti zhromaždenia k 24-tému filmu o agentovi 007 Jamesovi Bondovi nový model označený ako DB10.

Aston Martin a agent 007 sú pevne spojené veličiny, asi ako zmrzlina a kornútok. Jedno bez druhého skrátka nie je ono. Prvý Aston, ktorý sa vo filme o tajnom agentovi britského impéria ukázal, bol slávny model DB5. Teraz prichádza jeho moderná reinkarnácia menom DB10.

Ako som už naznačil, agent 007 dostáva (a rozbíja) technológiu, ktorú len tak niekto nemá a len tak niekto ani nebude mať. A presne to je prípad Astona DB10. Ten skrátka nie je určený pre obyčajných ľudí, ba ešte viac, nie je určený ani pre ľudí obliatych ropou, zlatom ani ničím podobne cenným.

Stručne a skrátka: DB10 je určený iba pre Jamesa Bonda a jeho najnovší film. Dovedna sa totiž vyrobí iba 10 kusov a aj tie len pre účely nového filmu s názvom Spectre.

Predpokladáme, že aj keď DB10 pravdepodobne nikdy nebude aspoň tak bežným autom ako DB9 (absurdný ne-humor), rozhodne oň bude stáť hŕba zberateľov. Teda aspoň o tie kusy, ktoré prežijú nakrúcanie. Snáď budú rozbíjať iba makety...

Každopádne dáva Aston DB10 aký taký pohľad na to, ako budú vyzerať autá značky v blízkej budúcnosti. Podkapotou by mal mať tradičný dvanásťvalec do V. Downsizing sa k Bondovi jednoducho nehodí.

Zdroj: carscoops.com

Ján Hargaš

Komentáre k článku


Stream naživo