2014-10-22 03:50:00
Audi Q7 a snaha
Audi Q7 a snaha prekonať fyzikálne zákony

VIDEO: 20-ročný mladík v Audi Q7 predbiehal v zákrute a napálil to do stĺpu!

20-ročný mladý muž z Rumunska sa naučil niečo o fyzike a ovládaní auta tou drsnou cestou.

Minulý týždeň sa v meste Galati na východe Rumunska neďaleko delty Dunaja odohrala nebezpečne vyzerajúca nehoda. 20-ročný vodič pred incidentom predbehol niekoľko áut, minimálne jedno cez plnú čiaru. Ďalej sa valil mestom nehľadiac na nebezpečenstvo svojho konania.

Prekračoval povolenú rýchlosť a predbiehal aj v ostrej ľavotočivej zákrute. Jeho dvojtonové Audi Q7 však nie je stavané na bezpečný prejazd ostrými zákrutami vo vyššej rýchlosti. Mladík pravdepodobne pozabudol, že nesedí vo Ferrari ale vo veľkom, aj keď športovo pôsobiacom SUV, ktoré sa na ceste dokáže správať nadradene, no zákruty mu príliš nevoňajú.

Auto sa mu pri odbočovaní vymklo spod kontroly (ak tam dovtedy nejaká kontrola bola), pravdepodobne narazilo na obrubník a vďaka vyššie položenému ťažisku sa správalo ako človek, ktorému v behu podložia nohu – urobilo kotrmelec a zavadilo o betónový stĺp.

Ten sa silou nárazu odtrhol zo základov a zostal visieť na drôtoch, ktoré ho pútali k ďalším stĺpom.

Mladík vyšiel z pokrčeného auta bez zranení. Na záberoch vidieť že ho od vážnejších následkov ochránili airbagy.

Mladík musí teraz zaplatiť za škodu spôsobenú na majetku mesta. Či bude platiť za škodu spôsobenú na aute nevedno, možno zaplatí tatík, alebo niekto iný.

Podľa autora videa a podľa ďalších zdrojov boli v aute okrem mladého hlúpeho vodiča aj ďalší členovia posádky, no oficiálne zdroje ich neuvádzajú. Ak tam aj boli, nič sa im nestalo rovnako ako vodičovi.

Ak by v aute sedel sám vodič, povedali by sme si, že to bol len typický trulo s veľkým egom, ktorý precenil svoje schopnosti. Ak však mal v aute ešte aj ďalších ľudí, napadajú nám omnoho horšie nadávky. Druhá vec je, že svojim chovaním ohrozil okrem seba a svojich blízkych aj nevinných účastníkov cestnej premávky.

Video síce nezachytáva nehodu detailne, no incident vidieť a vidieť hlavne chovanie vodiča pred samotnou nehodou. Zlé je tiež to, že vodič s palubnou kamerou v aute odišiel z miesta nehody bez snahy pomôcť. Na videoserveri youtube ho diskutujúci bránia tým, že vodič Audi Q7 ako i jeho posádka mali byť rómskeho pôvodu. To je rovnako zlé akoby odišiel z miesta činu bez udania dôvodu. Bolo jeho povinnosťou privolať políciu a záchranárov aj keď sa domnieval, že jeho pomoc nie je potrebná.

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, presagalati.ro

Komentáre k článku


Stream naživo