2014-10-14 15:30:00
S-Classe trpí na následky
S-Classe trpí na následky prvého sneženia. Lady v pozadí sú zatiaľ v poriadku
Zdroj: 70rus.org

VIDEO: Rusov na Sibíri opäť zaskočil prvý sneh! Toto je šmykľavica!

So snehom je to všade ťažké, no človek by čakal, že práve Rusov sneh prekvapiť nemôže. A predsa, každý rok ich príchod zimy zaskočí.

Nemôžeme si z nich robiť srandu. Veď v našom hlavnom meste stačí, aby pán Iľko v rannom vysielaní zahlásil, že v noci bude mrznúť a ešte v ten deň bratislavská doprava preventívne skolabuje. Veru, nie je nič horšie ako kombinácia sneženia, námrazy a bratislavských ciest. To sú tie malé rozostupy, vysoké rýchlosti, nepredvídanie a hlavne enormne prehustená premávka.

Naozaj by sme čakali, že práve tam, kde sneží a mrzne tak pol roka do roka budú na príchod prvého snehu pripravení. Lenže neboli, a hlavne cestári opäť zaspali.

Lebo na primrznutom asfalte, na ktorý následne nasneží môžete robiť čo chcete, aj tak sa trošku pošmýkate. Pohon 4x4, či zimné gumy sú len miernou náplasťou na cesty, ktoré sa cez noc premenili na ľad. Čo je horšie, sneh všetky skryté namrznuté miesta poctivo zakryl, a tak si servisy po celom Sibíri môžu mädliť ruky. Prišlo ich najlepšie obdobie v roku.

Je však pravda, že skúsenosti a predvídavosť môžu v takýchto prípadoch pomôcť rovnako ako pri snežení a námraze na Slovensku. Tým najskúsenejším a najpredvídavejším ich vedomosti povedia, aby v deň prvého snehu radšej zostali doma a na auto zabudli. No a tí menej skúsení a odvážnejší zasa do áut sadnú a pokúsia sa udržať autá nepoškodené a na ceste.

Prvé video ukazuje typickú rannú udalosť pri prvom snežení – márnu snahu vyliezť na zľadovatený kopec a následné vytriezvenie z tejto snahy. Všimnite si ostatné autá pod kopcom. Videá tohto charakteru z minulých sezón zrejme možno považovať za poučné...

Druhé video najlepšie vystihuje jeden príspevok v diskusii: keď autobus šoféruje teba. Aj napriek tomu, že mal autobus obuté slušné gumy, na diaľničnom privádzači to mal veľmi ťažké. Keď sa ho nakoniec podarilo roztlačiť časť cesty prešiel driftom. Aj to je možné na Sibíri :).

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo