2014-10-02 12:30:00
Rolls Royce Ghost vie
Rolls Royce Ghost vie aj kosiť trávnik
Zdroj: TaxTheRich

VIDEO: Keď sa nudia milionári, zoberú Rolls Royce Wraith a pokosia ním trávnik

Alebo: TaxTheRich100 je späť. Video odpovedá na otázku, čo robia milionári, keď sa vo svojom sídle nudia.

Určite si spomínate na videá od youtube prispievateľa s menom ZdanteBohatých, či v originále TaxTheRich. Chlapík sa preslávil s videom, v ktorom sa popreháňal s Rolls Royce Phantom po typickom anglickom vidieckom sídle a poriadne pooral rozbahnený trávnik.

Následne vytiahol autá ako vzácny superšport Jaguar XJ220, Ferrari Enzo, či Ferrari F50 a tiež sa s nimi vyšantil na cestách, na ktoré nikdy neboli stavané a ich konštruktéri tajne dúfali, že sa na ne ani nedostanú.

Lenže TaxTheRich nepovažuje ani takéto autá za posvätné, ako robí väčšina ich majiteľov a obdivovateľov a pokojne s nimi zájde na štrkovú, prípadne panelovú cestu, či trávnik a poriadne dupne na plyn.

Tentokrát sa vrátil ku klasike a pripomenul nám jedno zo svojich prvých videí s Rollsom Ghost. Aj s Wraithom zašiel na podobné miesta a pridal ešte niečo navyše. Teraz boli trávniky a cesty v okolí panského sídla suché a namiesto oráčiny zostal po Wraithovi pekne „trimovaný“ či pokosený trávnik.

Inak, Rolls Royce Wraith je najvýkonnejší Rolls všetkých čias. Jeho tichý dvanásťvalec s obsahom 6,0 litra dosahuje maximálny výkon 465 kW (630 k) a maximálny krútiaci moment 800 Nm. To všetko pochopiteľne nájdete na zadnej náprave. Cena striedmo jazdených Wraithov začína zhruba na 300 000 eur, dajú sa nájsť aj lacnejšie, ale poriadne individualizované a úplne nové prekročia aj sumu 400 000.

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo