2014-10-04 04:30:00
Porsche 918 Spyder zhorelo
Porsche 918 Spyder zhorelo na pumpe
Zdroj: jh kolaz, Porsche

VIDEO: Najrýchlejšie auto sveta Porsche 918 za 800-tisíc zhorelo pri tankovaní!

Tomu sa povie motoristické nešťastie. Kto vie aké auto Porsche 918 Spyder je a čo dokáže, by video radšej nemal pozerať.

Lebo z toho doslova bolia oči. Porsche 918 Spyder, ktorého cena sa v Nemecku začína na sume 768-tisíc eur a končí niekde okolo jedného milióna eur, zhorelo počas tankovania na pumpe v Toronte v Kanade.

V Toronte bolo jedným z dvoch. Porsche 918 je auto, ktoré z nuly na 100 zrýchli za 2,5 sekundy a právom nesie titul najrýchlejšie auto na svete (či aspoň jedno z najrýchlejších spolu s McLarenom). Bugatti Veyron, či Hennessey Venom sú rýchlejšie na rovinke, no v zákrute... Porsche 918 Spyder prekonalo Zelené peklo pod hradom Nurburg za menej než 7 minút, čím sa stalo jednoznačne najrýchlejším sériovo vyrábaným autom súčasnosti.

Toto Porsche zo zatiaľ nezistených príčin zhorelo na pumpe a možno hovoriť o šťastí, že zhorelo iba ono a požiar nezachvátil celú stanicu a všetok ten benzín...

Majiteľ auta však o šťastí hovoriť nemôže. Podľa odhadov začalo auto horieť potom, čo sa benzín z tankovacej pištole dotkol rozhorúčenej súčasti vozidla, kde sa vznietil.

Pravdepodobne aj v tomto prípade platí, že „pištol“ si treba dobre strážiť a otriasť ju radšej do nádrže ako niekde naokolo... Hlavne ak vlastníte auto, ktoré poľahky dosiahne rýchlosť 300 km/h a po ostrej jazde je poriadne rozhorúčené...

 

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo