2014-09-12 12:37:00
Lamborghini Huracán zhorelo do
Lamborghini Huracán zhorelo do tla
Zdroj: wreckedexotics

FOTO: Čech si prenajal najnovšie Lamborghini. Už ho nabúral. Zhorelo do tla...

Lamborghini Huracán je najnovší model od automobilky s býkom v logu. Jedno už bolo aj v Česku. Bolo.

Ale už nie je. Český Huracán v jedovato zelenej farbe, ktorý mal byť jedným z prvých v Česku už nie je. Nové Lamborghini skončilo ako kopa spáleného kovu pod diaľnicou v Maďarsku.

Vodič a jeho spolujazdkyňa fičali po M7 v Maďarsku (diaľnica medzi Budapešťou a Chorvátskom), vodič pravdepodobne nezvládol riadenie, prerazil zvodidlá a skončil v poli pod diaľnicou. Obom osobám sa podarilo z auta dostať skôr, než sa oheň rozhorel, potrebovali však lekársku pomoc.

Auto zhorelo do tla a to aj napriek relatívne rýchlemu príchodu hasičov. Nikomu inému sa nič nestalo a musíme predpokladať, že majiteľ mal auto poistené, takže jediný kto utrpel bola hrdosť vodiča a poisťovňa. Našťastie.

Lamborghini Huracán je poriadny kus auta a rozhodne nie je ľahké udržať ho na ceste. Aj keď má pohon 4x4, atmosférica 5,2 litrová V10-tka, ktorá vyprodukuje 450 kW (610 k) a 560 Nm krútiaceho momentu je priveľká nálož na menej skúseného vodiča. Už len šprint z nuly na sto vás nielenže poriadne zatlačí do sedadla, je celkom pravdepodobné, že z tej sily pokojne stratíte hlavu. Huracán totiž zrýchli z nuly na sto za 3,2 sekundy, na dvesto to dá za 9,9 sekundy. Maximálna rýchlosť je 325 km/h.

Z čoho sa stala kopa skrúteného plechu vidíte na fotografii nižšie. Lambo v tejto zelenej farbe nájdete aj v galérii. Údajne išlo o prenajaté auto a vyzerá to tak, že ho v okamihu nešoféroval majiteľ.

Zdroj: wreckedexotics

Ján Hargaš
ZDROJ: wrecked exotics

Komentáre k článku


Stream naživo