2014-09-14 14:05:00
Ford Mustang sa prezliekol
Ford Mustang sa prezliekol za Lincoln GT
Zdroj: carscoops.com

Čo keby sa Ford Mustang zmenil na Lincoln GT?

Machri programu Photoshop sa zamysleli nad otázkou, ktorú nikto nikdy nepoložil a asi ani nepoloží: ako by asi vyzeral športový model Lincolnu?

Lincoln je luxusná vetva amerického Fordu, ktorú Ford v ostatných rokoch dosť zanedbával. Pred pár mesiacmi sa páni zo značky s modrým oválom rozhodli, že Lincoln predsa len oživia a vlejú doň novú krv. Tak sa stalo, že starnúci model Lincoln Navigator dostal výrazný facelift týkajúci sa najmä techniky, prišiel tiež menší model MKC a údajne sa chystajú ďalšie vynovovačky.

Lincoln je značka zameraná tým smerom, ktorý pre Američanov symbolizuje luxus – SUV. A čím väčšie, tým väčší luxus. V ponuke má v podstate jediný sedan, no aj ten je riadne veľký a iba s predným náhonom. To možno považovať za chybu aj v USA. Európske značky ako Mercedes, BMW, ba i Audi (quattro) žnú v USA úspechy a v ostatných rokoch prinútili i domáce značky pustiť sa do segmentu luxusných športovo ladených limuzín, a to ako väčších tak i menších.

Najväčší domáci konkurent Lincolnu Cadillac má v ponuke nielenže omnoho viac a rôznorodejších modelov, má výhodu v zadnom náhone a športových vozidlách. A práve preto sa chlapi z blogu carscoops zamysleli nad tým, akú zbraň by proti Cadillacu a ďalším mohol vytiahnuť Lincoln, aby k sebe prilákal športovejšie založených zákazníkov.

Ford má v ponuke jedno jediné auto so zadným náhonom – Mustanga. A tak zobrali dizajnový jazyk Lincolnu a nacapili ho na karosériu svalnáča menom Mustang. Výsledok vidíte a treba povedať, že pôsobí prekvapivo dobre. Priam európsky. Namiesto viditeľne svalnatej postavy je zameraný skôr na estetiku a výsledok je prekvapivý. Niekto by možno naznačil, že vyzerá ako tučná žena v legínach, ale ktovie...

Čo poviete na Mustang v šate Lincolna?

Zdroj: carscoops.com

Ján Hargaš
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo