2014-09-13 05:20:00
Toto nechce zažiť nikto...
Toto nechce zažiť nikto...

VIDEO: Toto by ste na ceste nechceli zažiť. Obleje vás studený pot!

Videá z ruských ciest sú nekonečnou studnicou názorných ukážok ako „to“ nerobiť. Ešteže bola cesta taká široká...

Vyber si stranu a choď! Poznáte ten moment, keď sa na úzkom chodníku stretnú dvaja chodci oproti sebe a snažia sa jeden druhému uhnúť, no zhodou náhod si stále zavadzajú? Taká situácia sa končí väčšinou úsmevom.

Nie však vtedy, keď sa namiesto chodcov oproti sebe postavia autá.

Predbiehanie pomalších automobilov je veľakrát ozaj nebezpečné. Mnohí špecialisti sú schopní predbiehať do zákruty, v neprehľadnom úseku, jednoducho všade tam, kde pud sebazáchovy normálneho človeka varovne kričí ako zmyslov zbavený.

Tí normálnejší z nás predbiehajú na rovných prehľadných úsekoch ciest, kde je vidieť ďaleko do protismeru, a kde budeme mať dostatok času vrátiť sa späť do svojho pruhu.

Iste, jednotlivé autá sa od seba odlišujú a tam, kde bude Felícia prebiehať len tak-tak, môže šesťvalcové Audi prefrčať bez najväčších problémov. V tomto prípade sa však odhodlalo predbiehať akosi priveľa vozidiel. Spoza kamiónu vyleteli ako splašené kurence a bez rezervy ako v mieste tak vo výkone sa slepo pustili do protismeru.

Uff! Byť na mieste vodiča v opačnom smere, studený pot a srdce bijúce ako zvon by bolo minimum následkov takejto udalosti. Ešteže mali vodiči aspoň funkčné reflexy, keď zdravý rozum zostal za kamiónom...

 

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo