2014-08-12 17:42:15
Henry Pearman zbierka
Henry Pearman zbierka
Zdroj: SalonPrive

Zbierka exkluzívnych veteránov je na predaj. Nechcete jedného?

Stačí zájsť 4. septembra na okruh Silverstone na aukciu a pripraviť si nervy na dlhé licitovanie. Aj pár peňazí by sa zišlo...

Potom čo sa britský zubár rozhodol zbaviť viac ako piatich stovák svojich veteránov, prichádza na rad ďalší pán na holenie..

Akýsi Henry Pearman predáva svoju „Stradale“ zbierku, v ktorej nájdete skutočne exkluzívne kusy. Chce ju predať celú ale „uspokojí“ sa s predajom po jednom. Získa tak viac libier...

A kto je vlastne Henry Pearman? Je to anglický džentlmen stojaci za projektom Eagle E-type – modernej verzie legendárneho Jaguaru E-type.

V jeho zbierke nájdete napríklad Ferrari Daytona s odhadovanou cenou 2,25 milióna libier z ktorého existuje iba 122 kusov. Prípadne Lamborghini Miuara za 600 000, Aston Martin DB6 Volante, či Bentley Blower s odhadovanou cenou až 2,5 milióna libier.

"Som nadšený, že môžeme priniesť jednu z najvýznamnejších zbierok klasických áut v krajine," povedal Paul Campbell, šéf predajú na okruhu Silverstone, kde sa bude aukcia konať. "Kolekcia Stradale obsahuje niekoľko ikonických áut ako Daytona Spyder, F50, či F40. Celkovo je zbierka veľmi cenná a obsahuje mimoriadne cenené vozidlá," dodal Campbell.

Je tam toho viac, už si len vybrať... Pomôcť by mohla aj galéria.

Ján Hargaš
ZDROJ: blog.classiccars.com

Komentáre k článku


Stream naživo