2014-08-11 04:25:00
Bager a jeho bagrista
Bager a jeho bagrista

VIDEO: Pozrite si ako bagrista sám naložil malý bager na korbu nákladiaku

Toto je malý-veľký tip ako naložiť malý bager na korbu auta bez akejkoľvek pomoci. Len pre odvážnych bagristov!

Ako naložiť malý bager na malé nákladné vozidlo, keď nemáte k dispozícii ani rampu, ani žeriav? Odpovedí je viacero, no privolanie si pomoci od ďalších tridsiatich kolegov neberieme, i keď video z takejto snahy by tiež mohlo byť zaujímavé.

Šikovný bagrista z Indie sa vyšplhal na korbu nákladného vozidla bez pomoci. Teda, aby sme boli presní, pomohol mu kolega, vodič nákladného vozidla, ktorý v jednom momente zacúval asi pol metra...

Na korbu vyliezol iba s pomocou lyžice, pásov a radlice. Stačilo len správne ovládať jednotlivé prvky „výbavy“ a bager bol hore skôr než s pomocou iných strojov.

Ktovie či by takýto prístup privítali stavbyvedúci a majitelia techniky aj u nás, no nápad je to rozhodne zaujímavý. Otázka tiež je, či by sme takýto prevoz mohli označiť za bezpečný, ale v Indii (a možno i u nás) to veľký problém nie je.

Celé naloženie bagru netrvalo viac ako jeden a pol minúty a pozrieť si ho môžete nižšie pod textom.

Toto naloženie prebehlo v meste Pathanamthitta v štvrti Omalloor v štáte Kermala v Indii pred mesiacom. Nakrútil ho istý Jacob, vlastník obchodu s farbami, pred ktorým sa to udialo. Či takéto nakladanie patrí k bežnej praxi nevieme, no bagristi z Indie nevynašli žiarovku a podobné pokusy sme už viac ráz videli. Pravda, ani jeden z nich nebol z bežnej praxe...

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo