2014-07-27 04:09:43
Mini Cooper si môžete
Mini Cooper si môžete poskladať sami
Zdroj: BMW Group

Mini Cooper: to sa vám ani nesnívalo, postavíte si ho sami, za pár hodín

Tvorivé využitie priestoru odjakživa patrilo medzi jeho silné stránky, nie je to inak ani teraz.

Klasické Mini sa teraz predstavuje v úplne novom formáte. Spoločnosť LEGO Group rozširuje ponuku vozidiel svojho produktového radu Creator Expert o tento originál z Veľkej Británie. Od augusta 2014 bude klasické Mini v predaji ako 1007-dielna stavebnica LEGO, ktorá všetkým fanúšikom obľúbených kociek LEGO a legendárneho malého auta prinesie nefalšovanú zábavu zo stavania a šoférovania.

Návrhári spoločnosti LEGO vychádzali pri tomto modeli z poslednej generácie klasického vozidla Mini Cooper (ktoré sa vyrábalo do roku 2000) a do posledného detailu obnovili jeho nenapodobiteľnú charizmu v pestrofarebnom svete svojich modelových súprav. Kompletne zložené autíčko má dĺžku 25 cm, šírku 14 cm a výšku 11 cm, takže sú zachované charakteristické proporcie tejto značky.

Nezameniteľný vzhľad auta podobne zabezpečuje karoséria vo farbe British Racing Green, biela strecha, kryty vonkajších spätných zrkadiel aj pásy na kapote, károvaný vzor na béžových sedadlách a prídavné reflektory na šesťuholníkovej mriežke chladiča. Dizajn originálu sa plne odráža aj v kolesách, nárazníkoch, dverových pántoch, predných svetlometoch a zadných svetlách modelu. Okrem toho sú na častiach zadnej strany karosérie emblémy, ktoré naznačujú, že základom pre túto repliku LEGO je vozidlo Mini Cooper vyrábané od augusta 1997 do júla 1998, čím si pripomíname 40. výročie klasického Mini.

Zdroj: BMW Group
Zdroj: BMW Group

Dvere, kapota a zadné vyklápacie dvere modelu Mini Cooper sa dajú otvoriť, takže sa naskytne pohľad na ďalšie precízne zreprodukované detaily. Štvorvalcový motor je uložený samozrejme priečne, volant, radiaca páka, páka ručnej brzdy, operadlá a opierky hlavy sa dajú posúvať a v batožinovom priestore je plne naložený piknikový kôš, v ktorom nechýba ani kockovaná deka.

Ešte dôležitá pripomienka pre autentickú montáž: nezabudnite, že dokonca aj v podobe stavebnice LEGO je toto klasické autíčko pravým britským exemplárom, takže má volant na pravej strane a vzadu žltú poznávaciu značku. Súprava obsahuje aj rezervné koleso: pre úsporu miesta je uložené v spodnej časti kufra. Podobne ako pri väčšine výrobkov zo série Creator Expert je aj pri stavebnici klasického Mini odporúčaný vek „16+“. Bez ohľadu na toto odporúčanie si teraz môžu splniť sen mladí aj starší a postaviť si vlastný originál bez nástrojov aj bez vodičského preukazu.

Zdroj: BMW Group
Zdroj: BMW Group

Jozef Vydra
ZDROJ: BMW Group

Komentáre k článku


Stream naživo