2014-07-15 14:32:32
Felix Baumgartner, extrémny športovec,
Felix Baumgartner, extrémny športovec, si prevzal vo VW Slovakia v Bratislave špeciálne navrhnutý VW Touareg.
Zdroj: Jozef Vydra

Muž čo skočil zo stratosféry si „odskočil“ po Touarega do Bratislavy

Svetoznámy extrémny športovec Felix Baumgartner si ho prevzal priamo v Bratislavskom závode Volkswagen Slovakia.

Špeciálny Volkswagen Touareg V8 TDI, s výkonom 340 koní, mu odovzdal predseda predstavenstva spoločnosti Albrecht Reimold. Je to auto vyrobené podľa požiadaviek Felixa Baumgartnera a má najrýchlejší motor spomedzi naftou poháňaných Volkswagenov Touareg. „Radosť z nových vecí svorne s hľadaním stále nových výziev je to, čo spája Vás a našu spoločnosť. Ste zároveň prvým človekom, ktorý si prišiel prevziať k nám svoje auto na vrtuľníku,“ povedal Albrecht Reimold.

Síce s malým meškaním, ale celkom netradične a typicky pre svoju osobu, priletel bývalý vojenský parašutista a súčasný pilot za riadiacimi pákami vrtuľníka Eurocopter AS350 B3 Ecureuil s ďalšími osobami na palube. Hneď po pristátí vyplnil letový denník, lebo poriadok musí byť. V tom je aj jeho tajomstvo úspechu – ako povedal, plní si sny a všetko, čo si zaumienil, dokončil. Aj keď to občas trvalo niekoľko rokov.

Felix nie je iba extrémny športovec a človek, ktorý prekonal rekordy v zoskoku padákom z extrémnej výšky. Skúsil to aj za volantom Audi R8 na okruhu Nürburgring a vo vytrvalostných pretekoch skončil deviaty! Chcel sa stať pilotom vrtuľníka, pred pár rokmi si urobil pilotný preukaz v USA. Ale ako sám hovorí, 25 rokov žil netradičnými príbehmi, ktoré neraz spoluvytváral.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

„Volkswagen Touareg sa ku mne naozaj hodí a preto so si ho vybral – je to dostatočne veľké i rýchle auto a má výbornú spotrebu. Nosím často padáky, Touareg je tak pre mňa ideálne auto aj z hľadiska batožinového priestoru,“ povedal Felix Baumgartner.

Výnimočnosťou odovzdaného vozidla je aj špeciálna titánovo strieborná matná metalíza vo farbe kapsule, z ktorej Felix Baumgartner zoskočil zo stratosféry. Čiernou farbou s vysokým leskom je lakovaná napríklad predná mriežka chladiča, ako aj ozdobné lišty na dverách. Matnou čiernou zasa koncovky výfuku. Jedinečný je aj interiér: sedačky v dvojfarebnej koži Nappa vo farbách čierna titan a sivá flint s kontrastným prešívaním s logami Stratos. Volkswagenu Touareg dodávajú výnimočnosť aj dekoratívne obklady „Carbon“ na prístrojovej doske, stredovej konzole a na obložení dverí ako aj ďalšie individualizované prvky – napríklad nástupné lišty s podpisom „Felix Baumgartner“.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Ako povedal, nie je na Slovensku prvý raz, ale už tu bol ešte ako aktívny vojenský výsadkár na pretekoch. Krajina sa mu páči a vie si predstaviť strábiť tu aj viac ako iba jeden deň. Možno nabudúce, keď bude mať menej povinností...

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo