2014-07-10 14:55:10
"Ťukol" Lamborghini, snáď stihol ujsť...

AKTUALNE: Máme VIDEO ako hotelový personál rozmlátil Lamborghini!

Hotelový asistent zodpovedný za parkovanie nabúral cudzie Lamborghini Gallardo Spyder. Škodu odhadli na 240-tisíc eur!

AKTUALNE: Chudák Ind menom Arun Kumar rozmlátil extrémne drahé auto a škoda je taká veľká, že môže stráviť ďalšie dva až tri životy tým, aby to splatil. Lamborghini Gallardo Spyder totiž v Indii nestojí toľko ako v Európe, či v USA. "Vysokohorská" prirážka pre Indiu znamená, že rozbité novučičké Lambo stálo 500 000 dolárov, teda približne 368-tisíc eur! Škodu odhadli zatiaľ na 240-tisíc eur.

Nižšie pripájame video z celého incidentu, ktoré jasne vysvetľuje, čo sa vlastne stalo. Udalosť sa odohrala ešte 3. júla. Indický podnikateľ Abid Fateh Mohmmed Khatri prenechal auto svojim synovcom, keď sa vybral na služobnú cestu. Tí zas prenechali auto hotelovým asistentom zodpovedným za parkovanie. V ten deň auto už raz parkovali a aj vyparkovali z garáže hotela Le Meridien bez najmenšieho problému. Teraz však asistent Arun Kumar nezvládol riadenie, nabral svojho kolegu, ďalšie auto a... veď to už poznáte. Majiteľ auta oficiálne spísal sťažnosť.

Ďalej si môžete prečítať pôvodný text. Nižšie nájdete spomínané video a tiež fotografie.

V mnohých krajinách majú hotely presné pravidlá na to, ktoré autá môžu zamestnanci hotela parkovať a ktoré zasa nie.

V Nai Dílí, v hlavnom meste miliardovej Indie však takéto pravidlá ešte nezaviedli. Táto konkrétna udalosť sa stala vo vyhlásenom päť hviezdičkovom hoteli Le Meridien. Hotelový asistent prebral kľúče od majiteľa auta, ktorý zamieril do hotela a nechal parkovanie v hotelovej garáži na asistenta. To isté sa udialo pred niekoľkými týždňami v Monaku.

Tento "parkovač" však nezvládol riadenie a napikoval to rovno do betónového múru. Predtým sa mu  podarilo bokom chytiť ešte aj stĺp, či inú pevnú súčasť hotelu ako vidieť na záberoch.

Incident okamžite prilákal zvedavé oči verejnosti. Nečudo, veď Lamborghini Gallardo Spyder stojí viac než 160 000 eur a škoda na aute sa bude počítať v desaťtisícoch.

Ak by ste si mysleli, že je to síce prekérna situácia, ale hotel je určite na niečo také poistený, prekvapím vás. Aj keď v Západnej Európe majú niektoré hotely aj takéto krytie, vo väčšine prípadov poisťovne hotelov odmietajú platiť za takéto škody. Majiteľ auta sa tak môže spoľahnúť alebo na vlastné poistenie, alebo na služby drahých právnikov, ktorí môžu obviniť alebo hotel, alebo toho úbožiaka, čo si sadol za volant.

Poučenie z ostatných mesiacov teda znie jasne: nikdy svoje drahé auto nezverte do rúk hotelovej obsluhy a radšej si ho zaparkujte sami. A ako iste viete, pre niekoho je drahá aj Škoda 105, pre niekoho nie je drahé ani takéto Gallardo Spyder...

Ján Hargaš
ZDROJ: express.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo