2014-07-09 13:45:02
Chevrolet debutuje na dresoch
Chevrolet debutuje na dresoch Manchestru United

Manchester United a Chevrolet už patria k sebe. Dokazujú to výborným videom

Bez ohľadu na to, či sa to fanúšikom futbalového klubu Manchester United páči, alebo nie, Chevrolet bude na červených dresoch.

A práve to sa rozhodol nový sponzor slávneho anglického klubu zvečniť na video. Ortodoxní fanúšikovia „červených diablov“ neboli nadšení ani z toho, keď ich milovaný klub prešiel do rúk amerického investora. Teraz navyše „musia“ hráči nosiť na hrudi logo americkej automobilky.

Keďže sa nový sponzor a nový dres mnohým fanúšikom nepáčili, Chevrolet im nasledujúcim videom chce pripomenúť, že síce je logo automobilky na dresoch, dresy značke nepatria, patria fanúšikom.

Impozantné video, ktoré sleduje cestu fanúšika z histórie až po súčasnosť ukazuje vývoj vzhľadu dresov z celej histórie. Zatiaľ čo na začiatku šlo len o jednoduché červené tričká, postupom času pribudli goliere, gombíky a logá sponzorov. Zmenila sa látka, veľkosť, gombíky zmizli až prišiel dres, ktorý niesol logo firmy AON. Teraz prichádza nový s logom v tvare veľkého plus. To všetko sprevádzané chorálom Glory Glory Man United.

A prečo sa Chevrolet pustil do sponzoringu európskeho futbalového klubu, keď odchádza z Európy? Odpoveď na to je celkom jednoduchá, no pri hlbšom zamyslení sa až tak nie.

Chevrolet odchádza len z kontinentálnej Európy, vo Veľkej Británii zostáva naďalej. Všetci dobre vieme, že Manchester United je klub, ktorý poznajú nielen na Ostrovoch, ale po celej Európe. Aký má potom význam pre značku prípadná účasť klubu v európskych súťažiach? Veľký asi nie. Alebo GM očakáva, že na kontinente predá Chevy toľko modelov Camaro?

Aj toto dokumentuje, že ekonomický krok koncernu GM v skutočnosti až taký ekonomický nie je. Zmenšiť náklady v Európe sa dalo aj inak, nebolo treba stiahnuť značku úplne... Ale rozhodnutie už padlo.

Nič to však nemení na fakte, že Chevy na hrude hráčov z Old Traffordu v nasledujúcich rokoch budú patriť. Pozrite si video, ktoré sa snaží vylepšiť imidž americkej automobilky v očiach fanúšikov veľkého klubu.

  

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, chevrolet

Komentáre k článku


Stream naživo