2014-07-02 14:40:05
Dodge Challenger SRT Hellcat
Dodge Challenger SRT Hellcat
Zdroj: Chrysler

Dodge Challenger SRT Hellcat je najvýkonnejšie muscle car všetkých čias!

Žiadnemu inému autu jeho meno nepasuje lepšie. Hellcat, alebo pekelná mačka má neskutočných 707 koní!

Vedeli sme, že najvýkonnejší Challenger ešte len príde, ale toto? Toto je veľa aj na koňa... A to nie je prirovnanie len tak od brucha ;). Čo s touto pekelnou cicou urobí kôň zvaný Mustang? Dokáže ju preskočiť, alebo pred ňou musí sklopiť zrak?

Nový Challenger sa na svetle sveta zohrial ozaj iba chvíľu. Od jeho premiéry ubehli sotva dva mesiace a už sme sa dočkali najvýkonnejšej verzie s názvom SRT Hellcat. Doteraz najvýkonnejší Challenger R/T mal výkon úctyhodných 362 kW (491 k), no vďaka prepĺňaniu dokáže SRT Hellcat vytlačiť z 6,2 litrovej V8-čky až 527 kW (707 k).

To však nie je jediné číslo, ktoré vyráža dych. Krútiaci moment motora je viac než 880 Nm, pričom všetky Newtonmetre sa prenášajú výhradne na zadné kolesá a to prostredníctvom osemstupňovej automatickej prevodovky. Osemstupňový automat nájdete aj v R/T-čku, no tento musel prejsť modifikáciou, aby zvládol krutý „krútiak“.

Cena SRT Hellcat-u zatiaľ nie je známa, rovnako ani termín spustenia predaja. Slovenskí fanúšikovia svalnatých áut – muscle cars – si nemusia robiť veľké nádeje, pretože Challenger sa oficiálne na Slovensko nechystá. Všetko tak zostane na individuálnom dovoze, no mať doma túto žravú americkú beštiu, to je poriadne (mokrý) drahý sen.

Ale keď už motor, tak poriadny, či? :)

SRT Hellcat si môžete vychutnať ako v priloženej galérii, tak i na videu. Dobrú chuť a sladké sny!

 

Ján Hargaš
ZDROJ: autoblog.com, Chrysler, Dodge

Komentáre k článku


Stream naživo