2015-01-09 04:10:00
Polský tuning v praxi
Polský tuning v praxi

Toto je poľský super lacný tuning: starý rozhrkaný Golf znie neuveriteľne!

Poliaci sa zasa pohrali so zvukom staršieho automobilu, tento krát ide o starého Golfa. Taký neobyčajný zvuk a pritom za lacno!

Pred pár mesiacmi sme tu mali obdobnú ukážku poľského umu. Jednoduchým technickým riešením zlepšili a zvýraznili zvuk starej mašiny a s takým prejavom by sa nemuseli hanbiť ani na tunerskom zjazde.

O čo išlo? Bolo to riešenie ako od McGyvera – troška starej duše z bicykla pripnutá na vývuk. Tlmič výfuku za pár šupiek!

Teraz však idú ešte ďalej. Aj Poliaci vedia, že výfuk je len poslednou súčasťou pohonného ústrojenstva. Práve preto tuneri a úpravcovia áut  z Poľska dali hlavy dokopy a dlho dumali ako čo najlepšie vylepšiť zvuk starého dosluhujúceho auta a neminúť pri tom ani cent.

Toto riešenie je však predsa len o niečo drahšie ako výfuk z gumy. Už len samotný vývoj niečo zožerie, a aj vylepšený motor je hladnejší než ten pôvodný. Veď to poznáte, zvýšiť objem, upraviť sanie, výfuk. Aj keď nevieme o koľko koní (možno len o jedného) má nový motor viac než pôvodný, vieme, že taký zvuk ešte nemal ani jeden Golf!

Veď sledujte a pozorne počúvajte:

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo