2014-06-04 11:05:00
Vilner a jeho hipsterské
Vilner a jeho hipsterské BMW e46
Zdroj: vilner

Si hipster? Ak áno, toto staršie BMW E46 od Vilnera je presne pre teba!

Teda, to si myslí bulharský tuner Vilner. Tak či onak, ním upravený interiér je jednoznačne iný a do istej miery aj výnimočný.

Vilner je spoločnosť, ktorá sa venuje úprave interiéru vozidiel. Ich moto je: „tvoj štýl vo vnútri.“

Ich úpravy v sebe zahŕňajú luxus, exkluzívne materiály a dávku výnimočnosti. Každý tuner predsa vie upraviť exteriér, len máloktorý však dokáže navrhnúť a vytvoriť naozaj jedinečné vnútro vozidla.

Známe sú ich úpravy BMW 750-tky, Audi S8-čky, či úprava Audi A3 v štýle slovenskej firmy ESET a jej bojovníka proti vírusom.

Tentoraz sa zamerali na BMW e46 sedan. Tento mimoriadne obľúbený model sa vyrábal od roku 1998 do roku 2006. Prešiel faceliftom, rôznymi úpravami a svojho času bol najpredávanejším autom značky. Ročne sa ho predalo celosvetovo okolo pol milióna a za celú existenciu niekoľko miliónov v rôznych verziách – kabrio, kombi, sedan.

Na bežnom trojkovom BMW ťažko nájsť niečo hipsterské, no s úpravou od Vilnera už nejaký ten hipsterský potenciál predsa len má... Interiéru dominuje koža kombinovaná s károvanou bavlnenou látkou. Celkovo možno vnútrajšok vozidla označiť ako dosť nemoderný s nádychom americkej kultúry kovbojov, klobúkov, károvaných košieľ a tisícov kusov dobytka...

Zdroj: vilner

Inu, kto je to ten hipster? Dnes je to už ťažko povedať. Dnes je alebo chce byť hipsterom každý druhý, a tak význam tohto pomenovania stráca svoj pôvod. Momentálne význam slova hipster hraničí s nadávkou... Najjednoduchšie sa dá reálny hipster vysvetliť ako mladý človek (duchom), ktorý má záľubu vo veciach o ktoré väčšina nestojí. Nejde mu ani tak o to vynikať v dave, skôr chce svojim oblečením, svojim záľubami, koníčkami vyjadriť svoju jedinečnosť. Hipsteri často obľubujú retro veci... Skrátka, je to človek, ktorý sa oblieka inak, je iný, je rád že je iný a má v paži ako ho berú iní...

Inakosť od Vilnera si pozrite v galérii.

Ján Hargaš
ZDROJ: vilner

Komentáre k článku


Stream naživo