2014-06-02 11:45:00
Lamborghini Huracán
Lamborghini Huracán
Zdroj: Lamborghini

FOTO: Vychutnajte si okúzľujúce Lamborghini Huracán na dynamických obrázkoch!

Huracán sa predstavil nedávno. Teraz Lambo vydalo nové profesionálne fotografie z okruhu Ascari v Španielsku a z okolia mesta Marbella.

Ešte sa nestalo, aby sa niekto tešil z Hurikánu počas vianočných sviatkov, no toho roku to tak bolo. Lamborghini Huracán prišlo tesne pred Vianocami a motoristickým fanúšikom spríjemnilo čakanie na kapra so zemiakovým šalátom.

Huracán je považovaný za „mini-Lambo“ čo znamená, že stelesňuje všetko v čo Lamborghini verí, v menšom vydaní. Huracán je superšportové vozidlo vyznávajúce tradíciu i moderné technológie.

Podkapotou skrýva masívnu atmosférickú 5,2 litrovú V10-tku, ktorá vyprodukuje úctyhodných 450 kW (610 k) a 560 Nm krútiaceho momentu. To všetko nehľadajte v turbomprepĺňaných nízkych otáčkach. V Lamborghini sa k maximálnemu výkonu musíte vyštverať až na úroveň 8250 ot./min. Krútiaci moment vrcholí pri 6500 ot./min.  

Túto besnotu vodič ovláda prostredníctvom sedemstupňovej dvojspojkovej prevodovky LDF. Ako to v Lamborghini býva, výkon sa rozdeľuje medzi predné a zadné kolesá cez viaclamelovú elektricky ovládanú spojku.

Suchá váha automobilu je vyše 1400 kilogramov, čo podobne ako výkonnostné parametre rozhodne nereflektuje pomenovanie malé... Lambo. Samozrejmosťou je luxusný športový interiér a 13,2 palcový dotykový displej.

Huracán zrýchli z nuly na sto za 3,2 sekundy, na dvesto za 9,9 sekundy. Maximálna rýchlosť je 325 km/h.

Všetky nové fotografie nájdete v galérii. Ak vám obrázky nestačia, pustite sa najprv do videa!

Ján Hargaš
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo