2014-05-13 11:00:00
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Zdroj: Jose Mourinho

VIDEO: Čo spája trénera Jose Mourinha a Jaguar? Strach

Hovorí sa o ňom, že necíti strach, no sám tvrdí opak. O koho ide? O trénera FC Chelsea Jose Mourinha.

„The Special One“ ako Mourinha mnohí prezývajú sa dal zlákať na novú reklamu pre Jaguar. Mourinho je jeden z najlepších a najlepšie platených futbalových manažérov na svete. Zahviezdil v FC Porto, odtiaľ smeroval do milionárskej FC Chelsea, odtiaľ do „bieleho baletu“ Realu Madrid, aby sa následne vrátil späť do FC Chelsea.

Je to nevšedný typ futbalového manažéra, je drzý, je ostrý a rád na seba strháva pozornosť médií. Niekomu sa jeho mediálna stratégia môže zdať neprimeraná jeho postu, no fakt je ten, že viacerí hviezdni hráči v jeho tíme ocenia, keď sa média aspoň na chvíľu pozerajú inam...

Mourinho je veľký stratég a obľúbený i nenávidený tréner. Je známy svojou „poker face“ teda tvárou, na ktorej nevidieť, čo si myslí. Napriek tomu však rád prejavuje emócie a dalo by sa povedať, že sa nebojí nikoho a ničoho – hlavne ak ide o vyjadrenie vlastného názoru.

Jaguar sa pri veľkej reklamnej kampani, ktorá má zmeniť a vylepšiť imidž značky doteraz sústredil na „záporákov“ s cieľom ukázať svetu, že Jaguar, to nie je len luxusné britské auto, ale je to ozajstná (indická) šelma. Dokazom je dravý model F-type a mohutná reklamná kampaň, o ktorej sme neraz informovali.

Už nám reklamný mágovia dokázali, že Jaguar má aj svoju temnú stránku, a tak sa môže posunúť ďalej. Cieľom tejto kampane je rozšíriť, upresniť, a trošku posunúť inam, čo to tá temná stránka vlastne znamená. Keď k slovnému spojeniu „bez strachu“ prirátate ducha jedinečnosti, ktorý z „The Special One“ razí, okamžite zistíte, že to bol dobrý krok. Teda... bol to dobrý krok? Každopádne, tak ako Mourinho vyzerá cieľová skupina týchto reklám. Draví manažéri okolo štyridsiatky, ktorí sú „iní“ respektíve „iní“ chcú byť. Patríte k nim? ;)
Ak nie, nič to, aspoň si pozrite čo si o strachu myslí Mourinho.

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo