2014-05-09 04:15:00
Nabúral do auta a
Nabúral do auta a tvrdil, že za to mohla zranená vodička

VIDEO: Policajt zapríčinil nehodu, no vinu zvalil na vážne zranenú vodičku!

Vodičke náraz spôsobil štvornásobnú zlomeninu krku. Policajt to využil a zatiaľ čo ona bojovala o život, on tvrdil, že bola opitá!

Stalo sa to ešte vo februári minulého roka v Milwaukee v USA. Policajný dôstojník vykonával nočnú službu. Prechádzal mestom a prišiel na križovatku, na ktorej mal zastaviť. Lenže na STOP-ke nezastavil, vošiel do križovatky a z boku vpálil do auta, ktoré sa vynorilo z tmy.

Starší Mercedes, do ktorého vrazil, náraz vymrštil do stromu. 23-ročná Tanya Weyker bola v aute jediná, no prudké bočné nárazy spôsobili, že si štvornásobne zlomila krk. Tanya musela byť okamžite prevezená do nemocnice. Vzhľadom na jej zranenia sa na mieste nemohla vykonať dychová skúška. Policajt Joseph Quiles do hlásenia o nehode napísal, že z Weykerovej cítil alkohol. Mala mať červené oči a navyše ju na STOP-ke (na ktorej samozrejme „zastavil“) nevidel preto, lebo podľa neho nemala zapnuté svetlá a išla prirýchlo.

Keď sa Tanya Weykerová dostala z nemocnice, musela čeliť obvineniam z prekročenia maximálnej dovolenej rýchlosti, z jazdy pod vplyvom alkoholu a zo spôsobenia nehody pod vplyvom alkoholu. Márne tvrdila, že pred jazdou nepila, slovo policajta z kancelárie šerifa malo väčšiu váhu. Okrem týchto obvinení a hrozby väzenia musela zaplatiť celý účet za svoje liečenie, plus náklady na opravu áut a tiež náklady na opravu poškodených objektov pri križovatke. Dovedna mala zaplatiť viac než 1 milión dolárov!

Všetko už vyzeralo stratené, no v tom sa na scéne objavilo video z priemyselnej kamery, ktoré dokazovalo, že policajt nezastal na STOP-ke.

Súdu stačilo toto video aby sa celý prípad otočil. Dnes musí všetky účty zaplatiť mesto.

A ako obišiel policajt? Bol suspendovaný na deväť dní a pokarhaný za porušenie predpisov. To je všetko!

Policajt tak nielenže pri nehode neutrpel zranenia, nielenže nemusel nič platiť, navyše jeho nadriadení nad „drobným prehreškom“ mávli rukou. Zavinil si nehodu? Klamal si? No a čo, veď si policajt. Stane sa...

Vo videu uvidíte reportáž miestnej televízie ako i zábery z priemyselnej kamery.

Ján Hargaš
ZDROJ: autos.aol.com

Komentáre k článku


Stream naživo