2014-05-11 09:00:00
ikony od ICON-u
ikony od ICON-u
Zdroj: ikony od ICON-u

Ako sa tvoria ikony? Vysvetlia vám to v ICON

ICON je americká firma z Kalifornie, ktorá vytvára retro autá a motorky a zo starých áut určených do šrotu vytvára umenie.

Aj keď by sa to odborníkom na umenie nezdalo a pravdepodobne by nás vysmiali, aj autá môžu byť umením.

Existuje hŕba domácich majstrov, kopa firiem, ktoré po garážach upravujú autá. Cieľom väčšiny je zvýšiť výkon, ovládanie, prvoplánovo pútať pozornosť okolia, byť väčší, hlučnejší, priťahovať „ceckaté čaje.“

Tuning ako taký neodsudzujeme, to rozhodne nie, tuning však umením nazvať nemožno. Umenie musí mať dušu, nesmie byť povrchné, nesmie byť len na vonok, musí byť mnohotvaré, viaczmyselné, hlboké. A presne také je umenie ICON-u. To, že sa s autom pohrali práve oni len tak ľahko nespoznáte. Od stroja od nich neočakávajte ani extrémny výkon, ani bláznivé superschopnosti. Sú to len mašiny, ktoré vás chytia za srdce.

ICON patrí k tým, ktorí definujú umenie svojim spôsobom. Akoby sa vracali v čase do čias keď medzi remeslom a umením bola len tenká hranica a často sa prekrývali.

Tu ide o ručnú prácu, o snahu zachrániť kus histórie svojej krajiny, nezmeniť ju, nechať ju taká aká je. Hrdzavá, stará, nemoderná a predsa funkčná a svojim neopakovateľným spôsobom nádherná. ICON má vo svojom portfóliu mašiny, ktoré sa v Amerike stali ikonami. Od motoriek, cez Jeep Wrangler až po Ford Bronco. Pravda, nevyrába ich, opravuje a upravuje.

Mnohým dnešným vozidlám chýba duša. Sú dobré, sú výkonné, sú krásne, pútavé, ale pokojne ich vymeníte za nové. A presne o to ide. Nakoniec, ktorá spoločnosť by dnes chcela aby jej zákazníci žili s jedným jej produktom celý život? Treba to meniť, treba kupovať a kupovať...

Ale teraz vám to povie ICON.

Ján Hargaš
ZDROJ: carscoops.com, iconelectricbike.com

Komentáre k článku


Stream naživo