2014-05-01 03:30:00
Výbuch na čerpacej stanici
Výbuch na čerpacej stanici v Ukrajine

VIDEO: Výbuch na čerpacej stanici zabil 5 ľudí! Túto hrôzu zachytila kamera

Zhruba sto kilometrov od Kyjeva vybuchla pred týždňom čerpacia stanica. 5 ľudí zomrelo, mnohí sa zranili.

Stalo sa to 22. apríla chvíľu pred deviatou hodinou ráno. Na čerpacej stanici pri meste Pereiaslav-Khmelnytskyi, ktoré je od hlavného mesta Ukrajiny vzdialené takmer 100 km. bolo v tom čase mnoho ľudí. Práve tam prichádzal linkový autobus vybavený palubnou kamerou. Vodič autobusu zaparkoval hneď pri budove čerpačky blízko výjazdu. O pár sekúnd na to sa ozval ohlušujúci výbuch, ktorý zabil minimálne päť ľudí (niektoré zdroje tvrdia, že šesť - môže to byť spôsobné rozdielom medzi úmrtiami na mieste a celkovými).

Stanicu doslova roztrhlo na kusy.

Palubná kamera namontovaná na autobuse výbuch zaznamenala. Zo stanice okamžite vybehli zranení ľudia, niektorí sa nachádzali priamo pri stojanoch s pohonnými látkami.

Zdá sa, že Ukrajina si nie a nie vydýchnuť! Nielenže na východe krajiny hrozí (či skôr prebieha?) občianska vojna a vojna ako taká, krajina sa sotva spamätala z udalostí na Majdane, ľudia umierajú aj tam, kde bol doteraz pokoj.

Ako prvé človeku napadne, že išlo o teroristický útok, no nebolo to tak. Príčina výbuchu tkvie v zlom technickom stave stanice. Vyšetrovateľ potvrdil, že epicentrum výbuchu bola kuchyňa pumpy. Išlo totiž o únik plynu.

Následky detonácie boli hrozivé, no v prípade, že by vybuchli nádrže s pohonnými hmotami by boli pravdepodobne výrazne horšie.

Na záver pripájame samotné video. Pri prezeraní videa urobte digitálny skok a posuňte sa na čas 1:35, keď už autobus stojí vedľa pumpy. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery môžu slabšie povahy považovať za príliš drsné.  

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo