2014-04-30 14:00:00
extreme offroad Russia
extreme offroad Russia

VIDEO: takto si predstavujú terén v Rusku! Opáčite so svojim „terénnym“ SUV?

Nasledujúce video by sme mohli nazvať aj lekcia jazdenia mimo spevnených ciest. Hor sa do bahna! Vitajte v Rusku.

Ale v tom pravom Rusku. Nie v tom ľavom, ktoré sa nám ukazuje v ostatnom čase prostredníctvom záberov z palubných kamier ruských vodičov. Ale v tom ozajstnom. Vitajte v najväčšej krajine na svete, kde jediná možnosť ako sa dostať do mnohých oblastí je počkať na zimu a na zamrznutie riek a jazier. Teda, jedine, že by ste dôverovali ruským leteckým pilotom, ale...

Pohľad na Rusko ako na krajinu s bláznivými vodičmi na cestnej sieti je viac než skreslený. Tých spevnených ciest tam s ohľadom na veľkosť krajiny naozaj veľa nemajú, a tak im neostáva nič iné ako jazdiť vlakom, či lietadlom. Lenže vlak a ani lietadlo nechodia všade, takže návšteva babičky na ruskom vidieku môže znamenať maximálnu terénnu výzvu.

Maximálnu... po zhliadnutí tohto videa budete mať pocit, že existuje ťažký terén, extrémne ťažký terén a... a ruský terén.

A do ruského terénu sa veľa zahraničných áut nedostane. Zabudnite na SUV-čka, zabudnite na terénne ladené kombíky a zabudnite aj na európskych kráľov terénu. Ruským terénom prejde možno Niva, možno GAZík a možno, móóžno nejaký starší terénny stroj z Japonska, či Británie. Možno...

V ruskom rozbahnenom, rozmočenom krivoľakom teréne však občas zapadnú aj tie najlepšie offroady. Potom už neostáva nič iné ako vyliezť z auta a aktivovať jedinú možnú záchranu – navijak.

Čo poviete, nemajú tí Rusi celkom zábavný život? :)

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, auto.cz

Komentáre k článku


Stream naživo