2014-03-25 15:48:50
Padla mi do oka
Padla mi do oka nejaká drobná smietka...
Zdroj: roadsafety.co.za

NEUVERITEĽNÉ: BMW havarovalo tak, že ho zvodidlá takmer rozrezali napoly

Povedzme si to takto: zvodidlá sú popri cestách na to, aby zabránili vážnejším nehodám, no ale toto?!

Vodič bieleho BMW 335i však na ich funkciu bude mať trocha iný názor. Prešli jeho autom, ako nôž maslom.

Stalo sa to na severnej časti N3... Aha, takže nepoznáte diaľnicu, či cestu s takýmto označením? Nuž, musíte zamieriť trocha viac na juh, ako by ste predpokladali. Práve do miest, kde sa teraz začínajú hnusné jesenné pľušte s vytrvalým dažďom.

Správne, trafili ste, ak ste skončili až v Juhoafrickej republike (JAR). Tam havaroval zhruba pred dvoma týždňami vodič BMW na ceste N3, ktorá spája tretie najväčšie mesto JAR, prístavný Durban, s hlavným mestom Johannesburgom a meria takmer 570 kilometrov.

Prichádzal z oblasti Marlboro (nie, nie je to značka žiadneho tovaru, ale skutočne časť územia mesta Sandton, ktoré sa nachádza vo „veľkom“ Johannesburgu) „primeranou rýchlosťou“. Nuž aká bola, taká bola, ale keď chcel pravdepodobne zísť z diaľnice na odbočku, zadok mu predbehol predok pri nájazde do zákruty, do ktorej vraj nevidel (?!). Potom je jasné, že mu vstúpili zvodidlá do jeho auta kufrom vzadu a „vypochodovali“ predným sklom, pričom vytlačili von aj sedadlá. Stručne a jasne: na mokrej ceste vodič dostal šmyk a... už to bolo!

Zdroj: roadsafety.co.za
Zdroj: roadsafety.co.za

Viac šťastia ako rozumu

Najneuveriteľnejšie na celom prípade je, že sa nikto pri tejto hrôzostrašnej nehode nezranil. A to už naozaj znie ako rozprávka s veľkým happy endom.

Premýšľajte, keď jazdíte za mokra – nie každý má toľko šťastia, ako tento vodič! Pri prezeraní obrázkov majte na pamäti, že v Juhoafrickej republike sa jazdí vľavo, teda naopak, ako u nás. Preto vám niektoré súvislosti možno nebudú sedieť. Len si uvedomte, že aj keď z nášho pohľadu na „nesprávnej strane“, auto je napichnuté vo svojom jazdnom pruhu, ale otočené proti smeru jazdy.

Upozornenie: Aj keď je v našich končinách konečne jar, prudké dažde sa nevyhýbajú ani nášmu územiu. Treba myslieť vopred, nie až keď budete v podobnej situácii za volantom. Vy toľko šťastia mať naozaj nemusíte. A chcete si predsa prečítať ešte ďalšie správy z nášho magazínu...

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo