2014-02-21 04:35:00
Suzuki Samurai
Suzuki Samurai

VIDEO: Keď mravec ťahá slona z kaše. Pozrite si odvážne malé Suzuki v akcii!

Suzuki Jimny je síce jedno z najmenších terénnych vozidiel, avšak jeho schopnosti sú neuveriteľné!

Malé Suzuki Jimny s prepĺňaným trojvalcovým motorom s objemom len 0,6 litra a výkonom 68 koní dokázalo pred pár dňami niečo neuveriteľné.

V Japonsku panuje v týchto dňoch naozaj otrasné počasie. Sneží, fúka vietor a celá krajina je doslova paralyzovaná. Nielenže sa ľudia autami nikde nedostanú, problémy majú aj vlaky. Firmy museli pre snehovú kalamitu zastaviť výrobu, študenti majú snehové prázdniny a zásobovanie obchodov, či cestovanie je čoraz ťažšie. Výrobu museli pozastaviť aj automobilky.

Dočasné zastavenie práce oznámili automobilky Toyota, Honda a ďalší. Dôvodom nie je fakt, že by sa zamestnanci nevedeli dostať do práce, aj keď sa isto nájdu aj takí. Problém je, že viazne zásobovanie dielcami, a tak automobilky nemajú z čoho vyrábať. Just in time sa zmenilo na Just not in time...

A práve v takýchto ťažkých časoch prišiel na svet hrdina. Hrdina Jimny... kedysi Samurai. Symbolika ani nemôže byť väčšia. Veď kto iný než Samurai môže zachrániť Japonsko?

To, že malé Suzuki dokáže prejsť aj tam, kde sa nedostanete peši vieme všetci a netreba to dvakrát opakovať. Je to ľahké, krátke auto s účinným pohonom 4x4, malými prevismi a veľkou svetlou výškou.

Málokoho by však nenapadlo, že taký špunt dokáže rozpohybovať mnohotonový nákladný kolos. Lenže on to dokázal. Vytiahol nákladné auto z kaše, teda z kašovitého snehu a ťahal ho ďalšie desiatky metrov až kým... nezmizol z dohľadu.

Neveríte? Pozerajte!

 

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo