2014-02-24 11:00:00
Chris Harris a Chris
Chris Harris a Chris Goodwin o McLaren P1

VIDEO: najlepšia recenzia na neskutočný McLaren P1. Dozviete sa to, čo nikde inde.

Jeden z najlepších a možno najlepší motoristický novinár na svete – Chris Harris dostal do rúk zázrak techniky McLaren P1.

Aj keď to bežne nerobíme, toto video by si mal pozrieť každý milovník áut. Každý kto aspoň trošku tuší aký neuveriteľný skok v technike a v automobilizme je McLaren P1. A prečo to bežne nerobíme? Pretože Chrisova recenzia je iba v angličtine, takže jej neporozumie úplne každý. Napriek tomu, že je iba v angličtine, už z obrázkov a z audia budete mať skvelý zážitok.

Chris Harris to naozaj vie. Top Gear je zábavný, Jeremy Clarkson, James May, Richard Hamond sú skvelí, avšak vďaka médiu a danostiam programu, jednoducho nemôžu venovať autu takú pozornosť, toľko času, koľko môže Harris. Jeho recenzie sú skôr umením než novinárskou prácou. Nie však v zmysle poézie, kvietkov, stromčekov, ale v zmysle skutočného remesla. Unikátnosť tohto videa však nespočíva iba v Harrisovi, ale tiež v skutočnosti, že testuje auto, ktorého sa nikto z nás za celý život ani len nedotkne.

A o čom video v krátkosti je? No o McLarene P1... Ale teraz vážne. Takmer celý čas získava informácie od vedúceho testovacieho pilota McLarenu Chrisa Goodwina. Auto, ktoré testuje je predprodukčný prototyp XP7, ktorý sa od novučkého McLarenu líši najmä tým, že za svoj život odskákal jazdy v púšti či pri severnom póle a celkovo má za sebou už cca 65 000 kilometrov v naozaj extrémnych podmienkach. Tiež je to auto bez niekoľkých komfortných súčastí, ktoré v P1-tke pre zákazníkov nechýbajú.

Chrisovia diskutujú najmä o spôsobe akým pracuje elektromotor, ako dopĺňa prepĺňanú V8-čku pri preraďovaní a pod. Celá recenzia je skôr o prvých dojmoch. Najmä ak si uvedomíme, že P1 je cestné auto, nie je to okruhový špeciál (aj keď iba na okruhu ukáže čo naozaj vie). Harris teda auto najprv vyskúša v uliciach Abú Dhabí a až neskôr dostane možnosť vyskúšať ho na trati. A to je tiež riadna pecka.

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo