2014-02-04 17:55:51
Fingovaná streľba v gete
Fingovaná streľba v gete

Drsný vtip: Šli do amerického geta a tvárili sa, že strieľajú! Odvaha im nechýba

Na internete sa v poslednom čase roztrhlo vrece s „nachytávkami“ rôzneho druhu. Toto je silná káva.

Všetci dobre vieme (nielen z amerických filmov), že chodiť v noci po uliciach niektorých štvrtí, či starších predmestí nie je bezpečné. Nielen v zbankrotovanom Detroite sú štvrte, kam polícia nechodí keď nemusí. Bezpečnostnú situáciu v mnohých oblastiach majú pod palcom gangy.

Alkohol, drogy, prostitúcia, jednoducho americký sen... (akoby to inde bolo iné) A presne do takejto oblasti sa vybral „prankster“ Roman Atwood so svojim tímom. Zatiaľ čo sa jeden z vtipkárov skrýval za stromami, kríkmi, či smetnými košmi a v rukách držal kameru, ďalší sedeli v mohutnom SUV s čiernymi sklami a chystali sa na „gangstrov“ na uliciach.

V autisku boli skryté veľké reproduktory s nahrávkou zvukov veľmi podobných streľbe, okrem reproduktorov mali aj maják evokujúci zásah polície. Takto vybaveným „humoristom“ stačilo nájsť skupinku drsných chlapcov a overiť ich chovanie sa pri zvukovej imitácii streľby.

Príchod humoristov na scénu však nápadne pripomínal reálne gangsterské vybavovanie účtov. Nielen v USA, ale po celom svete i u nás je obľúbený postup zabijakov z organizovaných skupín strieľať po svojich obetiach z áut. Ľahko prídu, ľahko odídu a navyše sú do istej miery v bezpečí za plechmi auta.

Možno len filmy a možno vlastná skúsenosť prinútila chlapcov a mladých mužov na videu k veľmi rýchlej reakcii na zvuky streľby a približujúce sa auto.

Video jedni považujú za drsné, no vtipné, iní však za príliš nebezpečné. Stačilo by naraziť na ostrejších a prípadne i ostrieľanejších chlapcov a video sa mohlo skončiť opätovaním streľby. Táto by však bola skutočná.  

Ibažeby to bolo celé „nachytávka“ na divákov...  

Ján Hargaš
ZDROJ: YouTube, carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo