2014-02-03 12:10:00
Aston Martin DB5 Convertible
Aston Martin DB5 Convertible Junior má svoju manufaktúrnu výrobu.
Zdroj: Nicholas Mee & Company LTD

Chcete nový Aston Martin DB 5 len za 20 000 eur? Môže byť váš! Úplne vážne...

Má však drobné obmedzenie, ak máte výšku viac ako asi 150 cm, neodporúčame ho.

Oddelenie Aston Martin Heritage má na svedomí množstvo pozoruhodných projektov. Jeho dealer, spoločnosť Nicholas Mee & Company LTD tentoraz pripravila sériu zmenšených kabrioletov Aston Martin DB5 Convertible.

Ich výstavný showroom v Brackenbury House sa nachádza asi 15 minút jazdy od letiska Heatrow a zhruba 10 minút od londýnskeho West Endu. Práve tam si môžete objednať malé, milé, ale pritom celkom funkčné autíčko s pohonom spaľovacím motorom, ktoré dokáže potešiť nielen dušu syn, ale aj ale milujúceho a kupujúceho otca.

Otec syna, ktorý zbožňuje autá od najútlejšieho veku má dosť možností, ako uspokojiť nielen synovu túžbu, ale aj tú svoju. No len povedzte, kto by sa nechcel popýšiť tým, že má doma zaparkovaný Aston Martin. Model DB5 sa vyrábal v rokoch 1963 až 1965, vrátane verzie Convertible, teda kabriolet.

Mať doma takého veterána, to by bolo terno... Ale môžete mať jeho zmenšeninu za zlomok ceny, ktorá sa rovná napríklad Octavii Combi s motorom 1,6 TDI... Vyberať si však z ponuky rôznych autíčok s pohonom na šliapanie, keď je k dispozícii motorizovaná verzia? Ak máte zhruba 20 000 eur navyše, nie je druhá alternatíva žiadny problém.

Zdroj: Nicholas Mee & Company LTD
Zdroj: Nicholas Mee & Company LTD

Parametre vozidla Aston Martin DB Convertible Junior sú celkom zaujímavé. Auto je postavené na pevnom priestorovom ráme s detailmi ako na skutočnom aute. Takže nielen že  dobre vyzerá, ale aj výborne jazdí. Toto veľmi verne a elegantne skonštruované autíčko má pod prednou kapotou štvortaktný, vzduchom chladený motor s objemom 110 cm³. Jeho výkon síce neuvádzajú, ale výkon sa prenáša na zadné kolesá cez trojstupňovú poloautomatickú prevodovku. Najvyššia rýchlosť je pomerne vysoká – až 74 km/h. Dá sa obmedziť v prípade mladších a začínajúcich jazdcov, ak im dostatočne nedôverujete. Zabrzdiť auto umožňuje dvojica kotúčových bŕzd Brembo na predných kolesách zavesených na zdvojených lichobežníkových ramenách s vinutými pružinami a tlmičmi.

Zdroj: Nicholas Mee & Company LTD
Zdroj: Nicholas Mee & Company LTD

Zaujímavé sú aj rozmery Aston Martin DB Convertible Junior. Auto je dlhé 2 500 mm a široké 1 030 mm. Podľa výšky vodiča sa dá nastavovať pozícia pedálov. Auto má funkčné vonkajšie osvetlenie, smerovky, klaksón a elektrický štartér, ktorý sa ovláda klasicky kľúčikom. Vybrať sa dá z približne z tisícky odtieňov laku a rôznych druhov čalúnenia. V interiéri tak môže byť aj koža a štýlový drevený volant.

Jozef Vydra
ZDROJ: worldcarfans.com, www.nicholasmee.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo