2014-01-22 03:50:00
S4
Audi S4 Quattro

S týmto sa šmyku na snehu a na ľade nemusíte báť. Zdraví 500 koňové S4 quattro

Poznáte to, zobudíte sa, pozriete von oknom a tam snehová kalamita. Nepoznáte?

Tak si to predstavte! A vlastne, načo si to predstavovať. Zatiaľ čo my tu máme hnedo-mokrý január, v USA panuje biely ligotavý január s teplotami hlboko pod bodom mrazu a poriadnou nádielkou snehu.

Idylka pre deti, no pre dospelých, ktorí sa (veľmi) túžia dostať do práce je to problém. Ak totiž v noci napadlo tridsať centimetrov snehu, a to nenapadlo prvý krát, dostanú sa vôbec do práce?

Mnohí áno. Američania milujú SUV, či pickupy a pre nich je sneh zväčša len miernou komplikáciou. Avšak ani v Amerike nemá každý pohon 4x4 a vysoké auto... Niektorí majú v garáži auto s pohonom 4x4, ale také nízke, že už pri päťcentimetrovej snehovej nádielke má nosík zaborený v snehu.

Zdroj: wikimedia
Zdroj: wikimedia

Niečím podobným je Audi S4 quattro. Audi S4 druhej generácie dostalo pod kapotu mohutný motor V6 s dvoma paralelnými turbami BorgWarner, dvoma medzichladičmi a piatimi ventilmi na valec. Krútiaci moment 2,7 litrového motoru sa tak dostal na 400 Nm a výkon na 195 kW (265 k). Majiteľ modrej S4 vo videu tvrdí, že tá jeho má ešte o „trošku“ väčší výkon než základná verzia. Zaokrúhlil to na rovných 500 konských síl... Bežná S4 bola k dispozícii so šesťstupňovou manuálnou a päťstupňovou automatickou prevodovkou. Z nuly na sto to S4-ka zvládla za 5,6 sekundy. Auto bolo a stále je skvelé nielen na nemeckých diaľniciach, no tiež na snehu.

A presne o tom je nasledujúce video. Ukazuje ťažkú dilemu vlastníka S4-ky, čo si zobrať do práce, keď cez noc nasnežilo takmer 30 cm (ach, riešiť tak túto dilemu!).

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo