2014-01-12 13:13:02
Deduško v protismere
Deduško v protismere
Zdroj: dedo na dialnici

VIDEO: Jeden v protismere? Čoby jeden, všetci!

Nestáva sa to až tak často, o to nebezpečnejšie to je. Zmätený vodič si na diaľničnom privádzači pomýli smer a aj napriek značkám pokračuje v ceste.

Poznáte ten starý vtip o pánovi, ktorý cestou po diaľnici počúva rádio a v ňom hlásia, že po diaľnici ide jeden  blázon v protismere a on sám pre seba povie: „čo jeden, všetci!“

V štáte New York sa minulý týždeň stalo niečo veľmi podobné. Staručký pán vyšiel na diaľnicu v protismere a v plnej premávke si to „štrádoval“ neuveriteľných 13 kilometrov!

A čo je ešte neuveriteľnejšie: nikomu sa nič nestalo.

80-ročný Joseph Dorcerly bol zachytený na mobilný telefón z auta idúcom v opačnom (v tom správnom) smere. Video zachytáva niekoľko napínavých situácii, kedy sa vodiči len tesne vyhli pomýlenému deduškovi. Video končí chvíľu potom ako sa na ceste objaví policajné auto. To najzaujímavejšie – a teda ako sa polícii podarilo dedka zastaviť nanešťastie neuvidíme. Mužovi sa na mobile vybila baterka...

Joseph Dorcerly trpiaci na ranné štádium stareckej demencie mal už niekoľko mesiacov zakázané šoférovať, avšak v pondelňajších ranných hodinách sa mu od niekoho podarilo vymámiť auto. Odviezol manželku do kostola, a keď sa vracal domov, stratil sa a riadne zmätený vošiel na diaľnicu v protismere. Namiesto toho, aby čo najrýchlejšie zastal, prípadne sa otočil, pokračoval v ceste aj napriek dopravnému značeniu. Polícii sa ho podarilo zastaviť po takmer 13 kilometroch jazdy v ľavom jazdnom pruhu. Rozhodne nešiel pomaly, asi sa ponáhľal, aby čo najskôr zišiel z diaľnice. Z pruhov si pre svoju cestu vybral ten najrýchlejší, aj keď je celkom možné, že mal stále pocit, že ide dobre (išiel totiž napravo).

Akoby zázrakom sa nikomu nič nestalo. Na videu je vidieť, že na viacerých miestach to bol skutočne iba zázrak, že sa mu vodiči vyhli. V štáte New York je maximálna dovolená rýchlosť na diaľnici iba 105 km/h. Aj vďaka tomu mali vodiči viac času na reakciu. Ak by sa niečo podobné udialo u nás, keď väčšina vodičov v ľavom pruhu jazdí tesne nad limitom 130 km/h, pravdepodobne by následky mohli byť omnoho horšie.

jh
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo