2014-01-11 05:50:50
Driftovanie v Saudskej Arábii
Driftovanie v Saudskej Arábii sa rozmohlo ako nelegálny šport v plnej premávke.

Driftovanie v Saudskej Arábii bude trestným činom. Aj za prizeranie

Iný kraj, iný mrav. Ale čo sa deje na saudskoarabských cestách, nemá vo svete obdobu!

Saudskoarabská vláda sa preto rozhodla ukončiť krviprelievanie na cestách krajiny. Označila driftovanie za trestný čin. Aktérom hrozia vysoké pokuty, väzenie a zabavenie auta až na päť rokov. Divákov označila za komplicov. Nemožno sa čudovať, na arabských cestách to vyzerá ako na ródeu.

Portál Arab News priniesol správy, že vláda Saudskej Arábie dokončuje legislatívu, ktorá zakazuje driftovanie na pôde tejto krajiny. Štýl jazdy známy v tamojších končinách ako „Hagwalah”, pri ktorom Arabi driftujú počas plnej premávky na autách s predným (?!) pohonom kolies a dokonca občas strieľajú do vzduchu z automatických zbraní, bol totiž doteraz považovaný len ako dopravný priestupok.

Tresty za porušenie tohto zákazu sú pritom poriadne  prísne, Za prvé porušenie (skôr by sa patrilo povedať, že pristihnutie) zákazu je to 10 000 saudských rialov (1962 eur) a k tomu zabavenie auta na jeden mesiac. Pri druhom pristihnutí budú drifteri postihnutí dvojnásobnou sadbou, zabavením auta tiež (prečo len?) na mesiac a môžu si odsedieť vo väzení až 12 mesiacov. No a pre recidivistov hrozí, že majú prísť o svoje auto na jeden až päť rokov, za mrežami majú stráviť viac ako 12 mesiacov a okrem toho musia zaplatiť pokutu 40 tisíc rialov, čo je slušných takmer 5890 eur.

Zdroj: arabnews.com

Trest však neminie ani prizerajúcich. Spolujazdci v aute, alebo okolostojaci diváci budú čeliť pokute 1500 rialov (zhruba 295 eur) a zabaveniu ich vlastného, hoci len neďaleko stojaceho auta na 15 dní!

Aby ste sa zoznámili s reáliami krajiny o ktorej je reč, ponúkame zostrih záberov, ako to vlastne v tej Saudskej Arábii chodí , vlastne sa vozí...

Pravdou totiž je, že sa driftovanie v Saudskej Arábii rozmohlo ako mor, ktorý znamená, že neviete, kto vás kedy z cesty „zostrelí“. Silné autá a nie vždy dokonalé zvládanie techniky vedú občas k smrteľným nehodám niekedy náhodných okolostojacich divákov. Lenže... keby nebolo ich, pred kým, alebo pre koho by jazdili drifteri neraz nezmyselne a nebezpečne rizikovo?

Zdroj: alcar.at

Takýto štýl, navyše sprevádzaný streľbou mali riešiť už dávno inými spôsobmi a zákonmi, ako je ten chystaný. K tomu zabavenie auta tomu, kto neodvráti zrak...No presne ako sme konštatovali na začiatku - veľmi sa nemožno čudovať. Veď reč je o krajine, kde ženy nemajú právo šoférovať. Takže platí to, čo sme napísali: Iný kraj, iný mrav...

 

jv
ZDROJ: worldcarfans.com, arabnews.com

Komentáre k článku


Stream naživo