2014-01-04 13:39:00
Lamborghini Gallardo Nera
Lamborghini Gallardo Nera

Toto Gallardo je najrýchlejšie. Má 1876 koní a míľu zvládne za 20 sekúnd!

Lamborghini Gallardo prepísalo rekord. Stalo sa najrýchlejším autom na svete na jednu míľu s pevným štartom!

Lamborghini Gallardo vyšperkovali (ako inak) v Rusku a k pôvodným 405 kW pridali ďalších 975 kW, čím maximálny výkon posunuli na 1380 kW (1876 k). Toto diabolsky čierne Lamborghini prekonalo iné, ktoré doteraz držalo daný rekord týkajúci sa šprintu na jednu míľu (1,6 km) s pevným štartom.

Za volant si sadol Leonid V. a pre rekord poslúžila letisková dráha neďaleko gréckeho mesta Tympaki na Kréte. Rekord sa podarilo stanoviť v druhý deň pretekov. Okrem najrýchlejšieho času na jednu míľu, dosiahlo Gallardo s Leonidom (a jeho iPhonom) zároveň najrýchlejší čas na štvrť míle (cca 400 metrov). Túto vzdialenosť prekonalo za 8,814 sekundy pri úctyhodnej rýchlosti 287 km/h.

Porazené auto, ktoré držalo rekord doteraz malo 2033 koní a jednu míľu s pevným štartom zvládlo za 21,8 sekúnd. Aj napriek nižšiemu výkonu Leonidove Lamborghini Gallardo Nera dokázalo akcelerovať ešte lepšie a vzdialenosť prekonalo o takmer sekundu rýchlejšie. Presný čas sa zastavil na hodnote 20,845 sekundy. Rýchlomer nameral až 409,55 km/h!

Zaujímavé tiež je, že Gallardo, ktoré držalo rekord doteraz dosiahlo ešte vyššiu rýchlosť takmer 424 km/h. Nuž, rýchlosť nie je všetko...

A prečo tento rekord nedrží také Bugatti, či Pagani Zonda? Azda preto, lebo sú príliš drahé na potrebnú úpravu. Gallardo je pre tuning ako stvorené. Má mohutný desaťvalec do V, výbornú aerodynamiku, pre nadšencov je dostupnejšie a má pohon 4x4, ktorý je pre takýto rekord kľúčový (tak ako pogumovanie prvých metrov dráhy...). Nebudem vás naťahovať, pozrite si video, stojí za to!

jh
ZDROJ: youtube.com, carthrottle.com

Komentáre k článku


Stream naživo