2013-12-21 13:54:20
Fotografie áut na parkovisku
Fotografie áut na parkovisku pred Americkou univerzitou v Dubaji
Zdroj: Meeka Nasser

Na čom jazdia vysokoškoláci v Dubaji? Pozrite si foto z parkoviska pred školou!

Zatiaľ čo u nás jazdia vysokoškoláci v MHD, na bicykloch, či pešibusom, v Dubaji je situácia o trošku odlišná...

Vysokoškolské časy sú pre mnohých príjemnou spomienkou. Charakterizovať by sa mohli slovami ako internát, brigády, voľný byt, chľast, suchý rožok, akútny nedostatok financí, cestovanie MHD, vlakom, načierno a občas si niekto spomenie aj na školu. Najmä pred koncom semestra. To je hrubá predstava o slovenskom vysokoškolskom živote (najmä preto, lebo postupom času v pamäti zostávajú iba zaujímavé a zábavné zážitky...)

Americká univerzita v Dubaji AUD (už ten názov niečo naznačuje) však takéto výrazy nepozná. Najmä výraz nedostatok financií je študentom univerzity úplne cudzí (a to nielen tým, že je v slovenčine). Pred školou je veľké parkovisko a na ňom tie najluxusnejšie autá sveta. Aj u nás sa kde-tu nájde bohatý synáčik, či dcérenka parkujúci pred školou, avšak tvoria zanedbateľnú minoritu študenstva. V Dubaji je situácia opačná.

Pred univerzitou AUD poľahky natrafíte na Maserati, Bentley, Ferrari, Porsche, Lamborghini, Mercedes AMG, Rolls Royce a mnoho ďalších. Fotografie, ktoré si môžete pozrieť v galérii neboli zbierané roky, autorovi na to stačilo pár chvíľ.

Zdroj: Meeka Nasser

Mimochodom, keď sme pri autorovi fotografií, „tiežštudent“ AUD si počas svojho štúdia zadovážil BMW 750Li. Možno čakal, že medzi študentov s ropou vo vlasoch zapadne, no už v prvé dni štúdia pochopil, že so svojím BMW patrí nanajvýš k šedému priemeru. Ako sám spomenul, v Kanade (kde žil predtým) by po príjazde do školy s takýmto tátošom ostatným študentom padali sánky. V Dubaji však pravdepodobne parkuje pred zadným vchodom...

Zdroj: Meeka Nasser
Zdroj: Meeka Nasser

AUD vznikla v roku 1995 ako pobočka Univerzity v Atlante v USA, postupom času sa z nej stala samostatná univerzita. Školu navštevujú v drvivej väčšine domáci.

jh
ZDROJ: Meeka Nasser via blogspot.com

Komentáre k článku


Stream naživo