2013-12-09 04:10:00
Škoda Octavia II RS
Škoda Octavia II RS s dvoma motormi

Najrýchlejšia Škoda Octavia má 790 koní a hravo porazí Nissan GT-R!

Poraziť Nissan GT-R nedokáže len tak hocijaké auto. Táto Octavia však medzi hocijaké autá rozhodne nepatrí!

Vďaka čomu má takmer 800 koní? Je len „trošku“ upravená.

Octavie patria k šedému priemeru. Ak sa nejaká z priemeru vymyká a vytlačí zo seba viac výkonu než je bežné, okamžite vzbudí pozornosť. Väčšina nadpriemerných Octávii sa označuje písmenkami RS a všetky vzbudzujú riadnu dávku pozornosti.

Spojenie priestrannosti, výkonu a „ľudovosti,“ je veľmi pútavá kombinácia. Táto Octavia RS druhej generácie je však najpútavejšia zo všetkých. Je to síce RS, ale RS na druhú.

V podstate je to bežná „Oktávka“ s upraveným dvojlitrovým motorom 2,0 TFSI, so širokými pneumatikami a s upraveným dvojlitrovým motorom 2,0 TFSI. Zdá sa vám, že sa opakujem? Nie. Táto Octavia RS má totiž dva motory. Jeden je umiestnený klasicky vpredu a poháňa prednú nápravu, motor vzadu zas zadnú nápravu. Majiteľovi auta sa podarilo zdvihnúť výkon predného motora až na závratných 338 kW (460 k), čo je samo o sebe poriadna pecka. Lenže okrem toho pridal do zadnej časti auta ešte jeden motor vyladený na 243 kW (330 k).  Motory sú nezávislé, každý má svoj vlastný systém chladenia, nasávania a vlastnú prevodovku. Táto Octavia dáva pojmu 4x4 iný rozmer.

Octavia patrí akémusi Ghitovi Silviu z Rumunska. Auto vyladil tak, že zrýchli z nuly na sto za neskutočných 2,5 sekundy a z nuly na 200 za zhruba 9 sekúnd.

Dvojmotorová Octavia síce nie je tak praktická ako klasická „Oktávka“, no myslím, že to majiteľovi nevadí. Ak aj vy máte pocit, že vo veľkom kufri Octavie nosíte iba vzduch, nič vám nebráni nainštalovať tam ešte jeden motor a voľný priestor využiť naplno. A vlastníci nemeckých luxusných športiakov vám budú pozerať už iba na zadok...

jh
ZDROJ: carthrotlle.com

Komentáre k článku


Stream naživo