2013-12-05 05:30:00
Dacia Duster vstupuje do
Dacia Duster vstupuje do armády
Zdroj: Carscoops

Dacia Duster vstupuje do armády. Rumuni z Dustera spravili obrnené vozidlo!

Rumuni sú na svoju oživenú a úspešnú značku Dacia právom hrdí. K príležitosti štátneho sviatku predstavili Dustera pripraveného bojovať!

A nie je to žiaden žart. Takto modifikovaný Duster spĺňa náročné kritéria NATO a takisto spĺňa potreby rumunskej armády.

1. decembra je v Rumunsku sviatok a pracovné voľno. Namiesto toho, aby sa šlo do práce, hrdí Rumuni zájdu do Bukurešti a pozrú si prehliadku všetkých rumunských bezpečnostných zložiek.

Duster bol pre armádu modifikovaný v RTR, čo je Technický inštitút značky Reanult v Rumunsku. Inžinieri Renaultu a Dacie pridali Dusterovi pár „príplatkových prvkov výbavy,“ ku ktorým sa bežný obyvateľ planéty nedostane. Je to nepriestrelná „vesta,“ ktorá podľa všetkého zahŕňa nepriestrelné plechy a sklá.

Podvozok bol zosilnený, boli pridané ochranné kryty motora, prevodovky, nádrže a zadného diferenciálu, ktoré by auto mali chrániť pred nástrahami ťažkého terénu, no teoreticky by mali pomôcť posádke prežiť výbuch nástražného systému. Auto je schopné ťahať vojenské prívesy, má upravené svetlá, vojenskú kamufláž.

Najviac však zaujme vonkajšia výstuž kabíny a automatický guľomet na streche auta. Okrem vojenského Dustera sa ukázali aj policajné a záchranárske faceliftované Dustery.

Zdroj: Carscoops

Neboli udané žiadne informácie o motore, no keďže je obrnený Duster podstatne ťažší, posilnenie pohonného ústrojenstva je viac než pravdepodobné. Každopádne sa takto upravený Duster nemôže brnením a palebnou silou porovnávať s bežnými obrnenými vozidlami ako je Humvee, či Cougar. Oproti nim je síce menší, no tiež omnoho pohyblivejší. Jeho nasadenie tak možno očakávať skôr v menej nebezpečných oblastiach, prípadne pri hliadkovej činnosti.

Zatiaľ čo v Rumunsku predstavili obrneného Dustera, u nás predstavili toho faceliftovaného. Jazdili sme s ním a prvé dojmy vám prinesieme ešte dnes! Tak zostaňte s nami.


ZDROJ: Carscoops

Komentáre k článku


Stream naživo