2013-11-25 04:25:00
Jeremy Clarkson a Richard
Jeremy Clarkson a Richard Hammond

Top Gear má problém. Francúzi moderátorom zobrali vodičáky!

Francúzi zakázali moderátorom magazínu Top Gear šoférovanie na ich území a zadržali im vodičské preukazy. Prečo? Lebo prekročili maximálnu dovolenú rýchlosť. Ako inak...

Jeremy Clarkson a Richard Hammond milujú rýchlosť (kto by ju nemiloval), takže nie je žiadnym prekvapením, že ich Francúzi namerali. Jediný kto bol po incidente prekvapený, boli samotní moderátori. Okrem toho, že dostali poriadne mastnú pokutu, Francúzi im zadržali vodičáky a zakázali im šoférovať na ich území.

Dôvod? Prekročili rýchlosť o viac než 50 km/h. Tam, kde bola dovolená 90-tka šli vyše 140 km/h. Na diaľnici Richard a Jeremy urobili chybu, za ktorú pykali už mnohí Slováci – pred mýtnicou spomaľovali menej presvedčivo než mali. Vo Francúzsku platí, že ak vodič prekročí rýchlosť o 50 km/h a viac, automaticky dostane zákaz šoférovania na území štátu.

Uznajte však... Frantíkovia mohli byť o niečo tolerantnejší, veď sú to predsa známe osobnosti a nakrúcali televízny program... Mohli byť tolerantnejší, keby Top Gear nebol známy svojim odporom voči všetkému francúzskemu. Neprestajné žarty a narážky na francúzske automobilky a Francúzov ako takých, si tak vybrali svoju daň.

Na druhú stranu, ani Jeremymu ani Richardovi sa nečudujeme, že rýchlosť prekročili. Autá, ktoré mali so sebou sa ani nedajú šoférovať predpisovo... Jeremy mal Aston Martin Vanquish, Richard Porsche 911 GT3.

„Ak sa chystáte porušovať predpisy, uistite sa, že to nebude vo Francúzsku. To čo sa v takom prípade udeje, stojí za pozornosť. Pretože pokuta na mieste, ktorú sme dostali znamenala, že nám policajti zobrali všetko, čo sme mali v peňaženkách! Nezostala nám ani penny! A tiež nám vzali naše vodičáky. Žiaden súd, žiadna diskusia. Nič,“ vyjadril sa Jeremy pre denník The Sun.

Nuž Jeremy, ak chceš vedieť, čo je to ozajstná buzerácia na cestách, príď sem na Slovensko. Ale pozor! Ak sa dostavíš v jednom z tých áut, nič z toho neplatí a budeš môcť jazdiť ako na nemeckej diaľnici. U nás totiž platia dva metre. Jeden na normálne autá a druhý na super autá. Takže pokojne príď! Možno stretneš nejakého politika a ešte si strihnete preteky na semaforoch...

Táto situácia však má jedno pozitívum. Tým je, že Jeremy a Richard takto „zadarmo“ spropagovali Vianočné DVD, ktoré počas jazdy vo Francúzsku nakrúcali (a nepochybne na ňom incident nájdete). Ukážku z DVD s názvom „The Perfect Road Trip“ si môžete pozrieť tu. V traileri uvidíte aj "inkriminované" autá.

jh
ZDROJ: The Sun, youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo