2013-11-11 09:00:00
Curling s autami
Curling s autami

VIDEO: Keď v Rusku prvýkrát nasneží... Pozrite si curling s autami!

Zimička už prišla! Teda aspoň v Rusku. Nepovedali by ste, že aj Rusov môže príchod zimy prekvapiť... Ale môže. A ako!

Každú zimu počúvajú Bratislavčania vtipy na svoju adresu. Nečudo, veď stačí pár centimetrov snehu a kalamita je na svete. Okrem niekoľkých (je ich dosť – ďakujeme autoškoly!) šoférov, ktorí nevedia jazdiť ani na suchu, nieto na snehu, je viacero príčin, prečo sú v hlavnom meste počas sneženia také strašné dopravné zápchy. Jednak je to prehustená doprava, ale tiež nedostatok cestárov.

Skrátka, naše hlavne mesto sa zimou nechá vždy prekvapiť. Prečo je to tak, sme si už vysvetlili. Ale prečo sa nechajú zimou prekvapiť aj takí Rusi? Ešte tak tu u nás na "juhu," ale Rusi? Veď ich krajina je synonymom pre poriadnu zimu. Neexistuje väčšia zima než v ruskom filme a neexistuje na svete krajina, ktorá by mala počas zimy viac prípadov umrznutia (hádajte prečo). Ako ich teda môže prekvapiť pár centimetrov snehu začiatkom novembra?

Ako, ako... Záleží na tom? Podstatné je, že sa nočným snežením nechali prekvapiť. A keď ráno nasadli do áut, po chvíli ľutovali, že vôbec niekam šli.

Video zachytáva udalosti na sídlisku mesta Chabarovsk ležiaceho neďaleko čínskych hraníc. Už na začiatku je vidieť, že minimálne dvaja vodiči nezvládli jazdu z kopca na snehu (ťažká úloha na letných pneumatikách) a spôsobili nehody. To čo sa však udeje pár sekúnd po začiatku videa, je ako vystrihnuté z nepodarenej grotesky, či z curlingového zápasu. Namiesto kameňov sa však hrá s autami. Márne sa chlapi snažia autá zastaviť. Sneh a gravitácia sú riadne potvory a to ani nemusíte mať letné gumy (aj keď tu ich asi mali - minimálne nákladné auto).

Čo poviete? Ktorý vodič „vyhral?“ Či v curlingu nejde o to trafiť čo najviac "kameňov?"

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo