2013-10-29 17:28:42
Hoax alebo únos?
Hoax alebo únos?

V kufri auta je vidieť ruky. Je to hoax, alebo únos? Posúďte sami!

Na internete sa pred pár dňami objavilo toto video. Nebolo by na ňom nič mimoriadne, keby z kufra auta...

Netrčali ruky. Zábery z palubných kamier z Ruska sú celkom bežné a mali sme ich tu už viac krát. Tento krát nejde o Rusko, ale o Bielorusko. Toto video z palubnej kamery by nebolo ničím výnimočné a pravdepodobne by si ho takmer nikto nepozrel, keby na ňom nebolo niečo čudné.

Suzuki Swift stojí na pumpe a tankuje. Vodič (či skôr spolujazdec) sa snaží odmontovať značku z auta. Keď sa mu to podarí, otvorí kufor a vhodí značku dnu. Možno zvláštne, no možno úplne bežné... Keby v kufri nebolo vidieť nehybné ruky.

Vysvetlení je viacero. Jedným z nich je, že ide o poplašnú správu (hoax), ktorým sa autor videa len snaží získať popularitu na youtube. Druhým vysvetlením je, že v aute nie sú ľudské ruky, ale ruky figuríny.

Lenže prečo vodič odkladá poznávaciu značku do auta? Hneď nám napadlo, že auto predáva a chce ho odfotiť. Otázka však zostáva. Prečo dáva dolu značky, keď je omnoho jednoduchšie upraviť fotografiu?

Žeby to bol predsa únos? Lenže, kufor Suzuki Swift je tak malý, že sa tam sotva zmestia ruky, nieto celé telo človeka. Zdá sa, že auto nemá sklopené sedadlá, a tak by to predsa len mal byť hoax.

Ibaže... Sedadlá sa dajú sklápať nezávisle a na videu je vidieť iba časť sedadiel.

Dobre, povedzme, že ide o únos, telo je tam naozaj napchané a sú to ľudské ruky. Ale prečo chalan odmontúva značky na pumpe, kde sú kamery? To je naozaj taký sprostý?

A prečo nie... Bielorusko nie je krajina známa dokonalou bezpečnosťou, skôr naopak. Možno to robí prvý krát (chudáčik...). Priveľa otázok a primálo odpovedí. O videu sa nám zatiaľ nepodarilo zistiť viac. Ak sa niečo nové dozvieme, dáme vám vedieť.

Mohol by to byť usvedčujúci dôkaz, no tiež by to mohla byť prostá zhoda náhod.

Čo si myslíte vy?

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo