2013-10-24 08:43:00
Zaspal za volantom
Zaspal za volantom

VIDEO: Zaspal za volantom, zobudili ho, no on ušiel a spôsobil nehodu

A bolo to v tomto poradí! Zaspal, no akýmsi zázrakom auto zastalo pri krajnici. Keď ho však zobudili, rozhodol sa ujsť a spôsobil reťazovú nehodu.

V sobotu sa neďaleko Atlanty v USA udial zvláštny incident. Reportérka s kameramanom prechádzali okolo pick-upu značky Dodge, ktorý bez známky života stál na diaľničnom privádzači. Reportérka a kameraman zastali a šli obzrieť situáciu. Zistili, že za volantom spí vodič. Že spal tvrdo dokazovala slinka, ktorá mu tiekla z úst... Reportérka vytočila tiesňovú linku 911, kameraman sa chytil kamery a začal nakrúcať.

V Amerike platí, že policajné hliadky nie sú posielané ku všetkým druhom situácii, ku ktorým by boli vyslané u nás. Keď sa zdá udalosť menej nebezpečná na miesto nevyšlú políciu, či hasičov, ale odťahovú službu. V kompetencii vodiča odťahovej služby, je zabezpečiť plynulosť cestnej premávky a riešiť menej závažné incidenty, či poskytnutie prvej pomoci. Títo odťahováci sú na mieste skôr než polícia a často tak zasahujú aj pri udalostiach, ktoré ďaleko prekračujú ich kompetencie. Azda preto vodičov odťahoviek nazvala materská spoločnosť HEROES teda Hrdinovia.

Odťahovák vodiča pick-upu zobudil a snažil sa zistiť, čo sa stalo a prečo zaspal. Vodič však niečo nesúvislo brbotal a odmietal vystúpiť z auta. Keď sa odťahovák pokúsil vytiahnuť kľúče zo zapaľovania, vodič naštartoval a takmer odťahováka zrazil.

Neprešiel však ďaleko. Po necelých dvesto metroch nezvládol riadenie a nabúral do áut stojacich v poobednej zápche. Váha pick-upu Dodge Ram je veľká, a tak nečudo, že aj pri pomerne nízkej rýchlosti Ram zramoval dve autá. Energia nárazu následne spôsobila, že poškodené autá vrazili do ďalších. V konečnom dôsledku tak malo pokrivené plechy dovedna päť áut.

Odťahovák tentoraz neváhal a vodičovi pick-upu vytrhol kľúče zo zapaľovania. Keď šiel skontrolovať, či sú ostatní účastníci dopravnej nehody zranení, vodič vybehol z auta a rovno pred kamerou podnikol únik. Preliezol plot a stratil sa v obytnej štvrti.

Polícia muža doteraz nenašla. Zistili komu auto patrí, a keďže vlastník nenahlásil odcudzenie auta, je pravdepodobné, že to bol on.

Na internete sa okamžite rozvírila diskusia o druhu omamných látok, ktoré vodiča priviedli do takéhoto stavu. Niektorí tipovali alkohol, iní zasa drogy.

Skutočnosť je však pravdepodobne úplne iná. Odťahovák totiž nezacítil ani stopu po alkohole, a síce nemohol vylúčiť iné omamné látky, správanie vodiča pick-upu mu najviac pripomínalo správanie diabetika počas záchvatu hypoglykémie.

Hypoglykémia je u diabetikov pomerne častá. Je obvykle spôsobená chybou pri stravovaní. Hypoglykémiu zapríčiňuje nízka hladina cukru v krvi diabetika. Je to nebezpečný stav, ktorý môže mať vážne dôsledky. Medzi príznaky patrí vyčerpanosť, únava, hlad, potenie, dezorientácia, poruchy vedomia. Diabetici sa počas hypoglykémie môžu ocitnúť v akomsi stave bdelého snívania, keď si neuvedomujú čo robia a ich konanie je často nelogické, či pudové.

Vodič bol spotený a správal sa naozaj zvláštne. Keď utekal, mal mokré nohavice.

Podobné príznaky môžu spôsobiť aj drogy, avšak skutočnosť, že polícia doteraz vodiča nenašla, môže nasvedčovať tomu, že za incidentom naozaj stojí diabetes. Zatiaľ čo po užití drog (ak nejde o predávkovanie) sa stav „pacienta“ zlepšuje a drogy postupne vyprchávajú, u diabetika sa stav naopak zhoršuje a môže končiť veľmi zle. Keď ho polícia nakoniec nájde, možno už bude neskoro.

 

Ján Hargaš
ZDROJ: wsbtv.com, youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo