2013-10-22 12:35:00
Ferrari oslávilo 30 rokov
Ferrari oslávilo 30 rokov prítomnosti v Hong Kongu netradične.
Zdroj: Ferrari.com

Dostať vyše 600 áut Ferrari na jedno miesto sa dá - napríklad v Hong Kongu

Z tohto stretnutia by mal Enzo Ferrari radosť – vidieť pohromade šesť stoviek áut z Maranella nie je obvyklé.

Ferrari oslávilo svoju 30 ročnú prítomnosť v Hong Kongu skutočne netradične. Do jednej obrovskej haly nechlo „nastúpiť“ viac ako 600 áut so vzpínajúcim sa koníkom v znaku. Už len návrh rozmiestnenia bol kusom umenia. Autá nakoniec zaparkovali tak, aby pripomínali kvet s piatimi lupeňmi, čo je charakteristický symbol Hong Kongu.

Ako uvádza tlačová správa, týmto gestom mali organizátori akcie „vzdať hold dlhodobému vzťahu medzi značkou Ferrari a mestom, kde sa východ stretá so západom".

Ďalšou hviezdou podujatia bola aj celkom horúca novinka z Maranella, model Ferrari 458 Speciale. Okrem prezidenta Ferrari Lucu di Montezemola a pilota Marca Geného sa na akcii  zúčastnilo ešte približne 2 000 hostí a samozrejme aj tamojších majiteľov talianskych superšportových vozidiel značky Ferrari.

Medzi autami, ktoré sa na túto ceremóniu dostali, boli veru aj pozoruhodné kusy. Nechýbalo napríklad kultové Dino, či model 365 GTC, ale tiež veľmi atraktívne a vzácne FXX Evoluzione, 195 Inter, či 599XX...

Zdroj: Ferrari.com

 

Šéf značky Ferrari, Luca di Montezemolo vo svojom príhovore okrem iného vyjadril svoju radosť aj slovami: "Teší ma,  že môžeme tu a teraz oslavovať 30 rokov značky Ferrari v Hong Kongu, spolu s mnohými vlastníkmi, ktorí zdieľajú naše nadšenie a hľadanie dokonalosti, exkluzivity a inovácie. Prínos týchto ľudí pre náš rast vo veľkej Číne bol vždy dôležitý a bude to tak aj naďalej v budúcnosti."

Je zaujímavé sledovať, ako sa celé stretnutie pripravovalo a nielen fanúšikovia značky si prídu v nasledujúcich dvoch spotoch na svoje:



Takže Hong Kong sa poriadne pripravil a celá oslava dopadla na výbornú. V poslednom čase sa síce vo všetkých automobilkách intenzívne skloňuje najviac Čína, ale pre výrobcov luxusných športových áut a hlavne pre luxusné talianske automobilky je čím ďalej dôležitejším trhom aj Ázia. Luxusné športové autá sa totiž v tomto kúte sveta predávajú ako horúce rožky, nuž nečudo toľkej pozornosti a záujmu práve zo strany Maranella. Hlavne ak zo strany zákazníkov záujem stále rastie a zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sa to malo výrazne meniť aj v blízkom čase. Možno sa Hong Kong stane miestom s najväčšou koncentráciou áut Ferrari na kilometer štvorcový.


ZDROJ: Ferrari.com

Komentáre k článku


Stream naživo