2013-10-19 11:57:00
Dodge Durango Will Ferrell
Dodge Durango Will Ferrell

VIDEO: Pozrite si zábavné reklamy na Dodge Durango s Willom Ferrelom!

Dodge povolal na propagáciu svojho nového SUV toho najpovolanejšieho – komika Willa Ferrella. Jeho humor je jedinečný!

Špecifický, jedinečný a naozaj zábavný. Taký je komik-herec Will Ferrell známy z filmov ako Blades of Glory, či The Other Guys. V Amerike je zvykom použiť na prezentáciu áut známe televízne hviezdy. Reklamu na autá v poslednom čase robila J. Lopez alebo Charlie Sheen. Will Ferrell je mimoriadne obľúbený a každý film s ním v USA slávi divácky úspech.

Práve preto si ho na propagáciu nového SUV Durango v automobilke Dodge vybrali. O Durangu hovoria ako o poslednom skutočnom SUV. Čo to vlastne znamená, ťažko povedať. Asi iba to, že o ňom hovoria ako o poslednom skutočnom SUV...

Reklamy s týmto chlapíkom sú neuveriteľné a jasne dokazujú, že dobrý komik nepotrebuje veľa, aby urobil vtip. Dovedna natočil Ferrell pre Dodge 70, slovom sedemdesiat reklám!

Samozrejme nie všetky sa dostanú do televízie, niektoré budú iba na internete, no číslo je to obdivuhodné. Dodge si od svojho nového modelu veľa sľubuje, a tak do reklamy aj veľa peňazí pumpuje. Ktovie koľko dostal Will zaplatené. Určite nedostal iba samotného Duranga.

Na to, aby reklamy zaujali nestačil len Will Ferrell, ale aj dobrý námet. Námetom sa stal film z roku 2004 s Ferrellom v hlavnej úlohe s názvom Anchorman: Legend of Ron Burgundy, teda Moderátor: Legenda Rona Burgundyho. Ferrel hrá vo filme populárneho moderátora spravodajskej relácie v  televízii v San Diegu. Dej sa odohráva v 70-rokoch. Burgundy je hviezdou, no zdá sa, že po príchode mladej ambicióznej moderátorky sú jeho dni zrátané. Burgundy to tak pochopiteľne nenechá.

Dodge teda vzkriesil „legendárneho“ Rona Burgundyho. Prečo práve jeho je jasné: Dodge hovorí o Durangu ako o poslednom skutočnom SUV, Ron Burgundy vznikol práve v najlepších rokoch amerických SUV. Zhoda náhod? Ťažko... Navyše do kín prichádza druhé pokračovanie tohto filmu, takže Dodge týmito reklamami nepomáha len sebe... A že si ľudia v dnešnej dobe nepomáhajú...!

Zo sedemdesiatich reklám doteraz Dodge uverejnil 8 na internete. Niektoré sú vtipné, niektoré ešte vtipnejšie. Všetky však stoja za pozretie. Začíname!

Reklamy sú v angličtine, prekladom by stratili svojho ducha... Nič sa nebojte, zabavíte sa aj bez dokonalej znalosti angličtiny, pod videami sú vysvetlivky.

V reklame č. 1 Will Ferrell alias Ron Burgundy predstavuje Duranga. Hovorí, že to auto má všetko, vrátane 25 mpg (miles per gallon – počet míľ na galón benzínu)...

V reklame č. 2 Burgundy hovorí, že divákom vie každý povedať, že Dodge Durango má motor V8 s výkonom 360 koní, no iba on má „gule,“ aby divákom povedal, že Durango má aj priehradku pred spolujazdcom... Zmestí sa do nej jedna kubická stopa, dve baterky, dva sendviče so šunkou z moriaka alebo sedemdesiat balíkov žuvačiek, a to všetko zabalené v krásnom plaste... Sedemdesiat balíkov žuvačiek vydrží týždne a to pritom Durango nie je žiaden „žuvačkovač.“

V reklame č. 3  hovorí Burgundy o tom, že zatiaľ čo Durango má 360 koní, kôň má iba jedného koňa... V porovnaní s Durangom je tak úplne zbytočný... Na záver dá Burgundy s koňom súťaž kto prvý uhne pohľadom... Kôň prehrá...

Reklama č. 4 je zo začiatku rovnaká, Burgundy opäť „uráža“ koňa, no v druhej polovici si náhle uvedomí, že pri ňom stojí poník, alias jeho dieťa. Po zvyšok reklamy sa mu snaží ospravedlniť.

V reklame č. 5 neúčinkuje Burgundy, ale kôň. Opäť však ide o reklamu na Durango. Kôň reaguje na predchádzajúce reklamy a na status na twitteri Klubu chovateľov o tom, že sa v súčasnosti veľmi podceňujú schopnosti koňa (koňskej sily). Kôň sa teda pustí do počítania, ktorým chce všetkým vysvetliť, že kone stoja za viac než len za jedného koňa. Výpočty vyzerajú nádejne, akurát, že kone nevedia počítať. Čím sa všetko vysvetľuje, verí kôň.

Reklama č. 6 začína pohľadom na tancujúci pár a Dodge Durango. Burgundy do toho hovorí o sile, precíznosti a luxusných veciach, ktoré niekedy prichádzajú... A potom nadáva na tanečníkov. Nemá totiž rád, keď tanečníci tancujú vedľa jeho Duranga. Následne si uvedomí, že to prehnal a pozve ich späť, aby sa im ospravedlnil...

Reklama č. 7 je zo začiatku rovnaká ako č.6, ibaže namiesto ospravedlnenia na nich Burgundy iba nadáva...

Posledná reklama č. 8 ukazuje tanečníkov, ktorý si chcú silou mocou zatancovať pri Durangu, ibaže...

Po tom všetkom sa vynára iba jedna jediná otázka. Odpoveď na ňu: Nie, Dodge Durango sa u nás zatiaľ predávať nebude... Ale ktovie :)

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo